28 juny, 2024
Notícia

VIII Seminari A Tempo | Formació

VIII edició del seminari de formació del projecte educatiu “A Tempo” (Fundació La Ciutat Invisible) per a, mitjançant les arts i el treball col·lectiu, avançar cap a una regeneració social, cultural i educativa.

L’edició 2024, sota el títol «Arts per desenvolupar una educació sostenible», estarà dedicada a explorar, mitjançant les arts, les possibilitats que ofereix el nostre medi per aprendre’n i dissenyar entorns d’aprenentatge connectats amb el territori i adaptables a un món canviant. És una proposta formativa de la Fundació La Ciutat Invisible a través de la plataforma “A Tempo–Arts i Formació”, que impulsa amb el festival Temporada Alta, per promoure experiències artístiques i accions formatives a les escoles. És una formació que s’adreça als i les professionals de les arts, la cultura i l’educació que vulguin adquirir metodologies i eines artístiques per fer front a reptes educatius i socials com ara la crisi climàtica, el benestar emocional i físic,  l’assetjament escolar, la lluita pels drets LGTBI+, entre d’altres.

 

Amb un total de 30 hores de formació reconegudes pel Departament d’Educació, el seminari constarà d’una jornada inaugural oberta a tota la ciutadania i una formació específica que inclou tallers artístics multidisciplinaris, sessions de treball en grup amb l’acompanyament de mediadorxs culturals i espais compartits on s’abordaran temes d’actualitat a partir de diàlegs, performances i casos pràctics.

 

La ponència inaugural, “Art i educació, espais de transformació”, anirà a càrrec de Lucía Vázquez, consultora en Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i Agenda 2030. Pel que fa a la formació específica, els tallers artístics estaran conduïts per la companyia Handmade Theatre, les artistes i formadores de circ Andrea Martínez i Serena Vione (Associació Cultural Esplai de Circ) i l’artista visual, amant de l’artesania i l’art tradicional, Ona Trepat. Els espais compartits comptaran amb Laura Alcalà Freudenthal (ballarina, coreògrafa, docent i investigadora en dansa, directora de moviment i codirectora de la companyia LaSúbita), els mestres de música Albert Massip i Àlex Carrera (impulsors de Càntut) o la investigadora Nevelina Pachova (Centre Europeu de la RMIT University de Melbourne, Austràlia).

 

Es tracta d’una iniciativa formativa emmarcada dins del projecte “Univers’Art”, un espai comú impulsat des de la Fundació La Ciutat Invisible per tal que educadorx i formadorxs comparteixin mirades i perspectives per definir un perfil professional que pugui ser motor de transformacions socials en espais educatius tant formals com no formals.

 

Iniciat l’any 2023, “Univers’Art” respon a la necessitat imperant d’una renovació constant per part del sector educatiu, especialment a l’hora de donar resposta als canvis de paradigma que succeeixen diàriament, i promou processos educatius que desenvolupin aprenentatges per a la vida.

 

Per fer-ho, a més d’aquest seminari de formació en pedagogies artístiques s’impulsen altres accions com una taula d’experts que, a partir de setembre, organitzarà sessions de treball, reflexió i debat al voltant de com s’educa a aquells que eduquen.

 

 

Dates: Del 8 al 10 de juliol. Preu formació: 90€ amb inscripció prèvia
De 9 a 15h. Centre Cultural La Mercè. Pujada de la Mercè, 12. 17004 Girona

3 de juliol: Jornada inaugural. Gratuïta i oberta prèvia inscripció via email

De 18:30 a 20:30h. CaixaForum. Carrer dels Ciutadans, 19. 17004 Girona
Organitza: Fundació La Ciutat Invisible
Dirigit a: Professionals de les arts, la cultura i l’educació
Participa: Lucía Vázquez | Conferència inaugural; Handmade Theatre, Andrea Martínez i Serena Vione (Associació Cultural Esplai de Circ), Ona Trepat, Laura Alcalà Freudenthal, Albert Massip i Àlex Carrera (Càntut) i Nevelina Pachova (RMIT University) | Espais compartits
Suport: Fundació Banc Sabadell i Diputació de Girona
Col·labora: Ajuntament de Girona i ConArte Internacional
Més informació, programa i inscripcions: ciutatinvisible/atempo/formacio/seminaris/universart

 

 

Fundació La Ciutat Invisible

 

La Fundació La Ciutat Invisible neix a iniciativa de Bitò Produccions a fi d’explorar les vies per desenvolupar la cultura com una eina de transformació i evolució social, tot creant espais de formació, acció i debat compartits entre el món de l’educació, la ciutadania, els agents culturals i el teixit empresarial.

 

 

A Tempo – Arts i Formació

 

Projecte educatiu de la Fundació La Ciutat Invisible i el festival Temporada Alta, amb el suport de Fundació Banc Sabadell. Té com a objectiu formar mitjançant les arts una ciutadania crítica que participi activament de la vida cultural del territori, treballant per garantir el dret a la pràctica, el coneixement i el gaudi de la cultura.

 

El projecte inclou dos tipus d’accions: d’una banda, propostes de formació en l’àmbit de les pedagogies artístiques adreçades a professionals, “Formació A Tempo”, i de l’altra, activitats gratuïtes dins i fora dels centres educatius dirigides a joves i infants, “Arts a l’aula”.

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes formatives entre art i educació


 

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.