Teatres en acció
XARXES/REDES
Obra de teatro foro a cargo del grupo de jóvenes de Pa’tothom, del Forn de teatre Pa’tothom de Barcelona, sobre el peligro de quedarse atrapado en las redes sociales. Así presenta la obra esta joven compañía:
“Hoy en día, las relaciones humanas se encuentran con el fenómeno de las redes. Sirven para presentarnos de una manera diferente a los otros. Se quiere tener amigos y ser popular. Una búsqueda a través de las redes a ser reconocido, lo aleja de su esencia, y a medida que cree ser alguien, deviene un ser sin identidad, sólo apariencia. Las decisiones que se deben tomar delante del amor y la familia son lo que lo harán entrar en conflicto. Tener que escoger un camino lo hace cuestionar sus propios principios y lo confronta con su ser esencial. Cuando pretende reencontrarse, “otros” tienen sus datos, su historia, su identidad y cuando pretenda olvidarla se percatará trágicamente que Internet no olvida. Atrapado, busca quiénes son sus amigos reales, pero corre el alto riesgo de quedarse sólo, aislado”.
Forn de teatre Pa’tothom es una entidad especializada en Teatro del Oprimido (A. Boal) con el que implementa proyectos por la defensa de los Derechos Humanos, la erradicación de prácticas que generan exclusión social y la búsqueda de modelos sociales alternativos.
———-
Fechas:
>> 28 y 30 de junio a las 20h.
Forn de teatre Pa’tothom. Lluna, 5 baixos. Barcelona.
>> 29 de junio a las 20h.
Palau Alós. Sant Pere més Baix, 55. Barcelona.
Organiza: Forn de teatre Pa’tothom.
A cargo de: Jordi Forcadas (Forn de Teatre Pa’tothom)/dirección; Francesca Viana i Pau Alís/ayudantes de dirección; Yonah Satorras, Anamí Freitas, Júlia Rocabayera, Nicole Sandino, Nerea Ribas, Nour El Hadi, Wisdom Starks i Michael Harram/intérpretes (grupo de jóvenes Pa’tothom).
———-
Más información:
patothom.org/partipacion_eventos_patothom
LAS QUE NO SE AVECINAN
Obra de teatre fòrum a càrrec de Cia. AMPA-RA-NOIES (Grup de dones del Bon Pastor) sobre la resolució de conflictes en una comunitat de veïns. Aquí teniu la sinopsi de l’obra:
“La senyora Encarna intenta trobar solució als problemes com ara el de neteja de la nova comunitat de veïns. Malentesos i prejudicis no l’ajudaran per trobar una solució. Com arribar a acords sense ser els millors amics però sent bons veïns”.
———-
Dates: 30 de juny de 2016 a les 19h.
C/ d’Alfons el Magnànim cantonada C/ Pere Moragues (espai a l’aire lliure). Barri Besós. Barcelona.
Organitza: Estiu al Barri Besos-Maresme (Districte de Sant Martí i Pla de Barris, Ajuntament de Barcelona).
A càrrec de: Jordi Forcadas (Forn de teatre Pa’tothom)/direcció; Maria Antich, Angelina Comas, Xesca Millà, Holga Pallejà, Carmen Caparrós, Loli Valero i Carme Llambregui/intèrprets (Cia. AMPA-RA-NOIES: Grup de dones del Bon Pastor).
———-
Més informació:
patothom.org/proyectos
I TROBADA EUROPEA MA(g)DALENAS DE TEATRE DE LES OPRIMIDES
I Trobada de la Xarxa Ma(g)dalenas (xarxa de practicants de Teatre de les Oprimides amb perspectiva de gènere) a nivell europeu. Després de diversos seminaris, laboratoris, trobades (internacionals i a nivell llatinoamericà) i un festival d’aquesta Xarxa realitzats des de 2010, han decidit organitzar una trobada a Barcelona.
La Xarxa Ma(g)dalenas està conformada per persones i col·lectius que tenen en comú ser practicants de Teatre de les Oprimides (TO) i/o formar part de grups feministes de l’Estat espanyol. Treballen des de l’art i especialment des del compromís amb el TO, identificant i denunciant a través del cos les dinàmiques opressives per a les dones amb l’objectiu de transformar aquestes situacions. Estableixen ponts i sinergies per enfortir una xarxa estatal i europea de persones i col·lectius que treballen per la vida i els drets de les dones.
———-
Dates: Del 23 al 26 de juny de 2016.
Can Batlló (Auditori). Constitució, 19. Barcelona.
Organitza: La Fondona. Fons Feminista/LGTBI/Queer de la Bib. Josep Pons de Can Batlló.
Dirigit a: Persones i col·lectius vinculats a la Xarxa Ma(g)dalenas i/o que practiquen Teatre de les Oprimides des d’una perspectiva feminista.
———
Més informació:
canbatllo.org/agenda/trobada-europea-teatre-de-les-oprimides
LIBRO ACTUANDO EN EL TEMPLO DE VESTAS
La editorial Neret abre una campaña de micromecenazgo para sacar a luz el libro número de dos de su colección Art Social, dedicado al teatro social (teatro de los oprimidos y teatro foro) y escrito por Patricia Trujillo López, socióloga especializada en teatro social y de género.
Tras la publicación del primer libro de la colección sobre el circo social, Circ educació i transformació social. El projecte pedagògic de l’Ateneu Popular 9Barris, la editorial Neret está preparando el lanzamiento de este segundo libro, con información útil para clarificar la práctica del teatro social y el teatro de la opresión y aportar elementos obtenidos de la experiencia.
———-
Edita: Neret edicions (Colección Art Social, número 2).
A cargo de: Patricia Trujillo (socióloga, docente de teatro social y antropología teatral, facilitadora de teatro foro y coordinadora de Salamandra cia. de Teatro Social)/autora del libro.
———-
Más información:
verkami.com/projects
També publicat al nostre Facebook
Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.