2 febrer, 2021
Notícia

Sâlmon Festival d’Arts Vives de Barcelona. Nova etapa de gobernança compartida

El Sâlmon inicia un cicle de gobernança compartida entre 4 centres de creació d’arts vives de Barcelona (Antic Teatre, La Caldera, Graner i La Poderosa), amb una curadoria també compartida i la incorporació d’un rol de mediació artística.

Aquest nou model d’organització, horitzontal i col·lectiu, entre els 4 centres de creació impulsors (Antic Teatre, La Caldera, Graner i La Poderosa) del festival Sâlmon sorgeix de la voluntat de contribuir, d’una banda, a l’estabilitat d’un sector fràgil com el de les arts vives i, de l’altra, a lluitar contra la precarització agreujada per la crisi actual.

 

També per primera vegada, els seus impulsors han decidit pensar el festival de manera conjunta amb un grup de curadorxs format pels i les artistes Sofia Asencio, Bea Fernández (cofundadora dels col·lectius ARTAS i Las Santas a La Poderosa), Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez (espai nyam-nyam). S’incorpora també al festival un rol de mediació artística i organitzativa, que assumeix la gestora cultural Dianelis Diéguez.

 

Aquesta nova etapa de curadoria compartida del Sâlmón s’estén durant dos anys i inclou l’edició 2021 (19ª edició), una continuïtat en la programació de l’any i l’edició 2022 (10ª edició) a celebrar durant el mes de febrer de l’any que ve. El mateix equip curatorial és, doncs, l’encarregat de la programació i la conceptualització tant de les edicions de 2021 i 2022, com de la programació sostinguda durant tot aquest any. Els i les membres del grup de curadorxs parlen en aquest vídeo sobre la programació i sobre com fer el comissariat d’un festival d’arts vives.

 

L’edició 2021, amb el títol Arts vives i experimentació amb el format televisiu, es desenvolupa del 17 al 21 de febrer amb una programació d’arts vives ubicada en un espai-plató al Mercat de les Flors. Tot i que la programació començarà l’1 de febrer amb un laboratori d’experimentació al voltant del format televisiu de tres setmanes en què cinc artistes experimentaran conjuntament al voltant d’aquest format a la Fàbrica de creació Fabra i Coats de Barcelona.

 

Amb les arts vives com a motor i una programació que dialoga amb peces escèniques que es podran veure a la Sala Pina Bausch del Mercat de les Flors, el festival col·labora amb Telenoika (comunitat audiovisual que aglutina artistes interessats en l’experimentació) per a la realització audiovisual d’allò succeeixi a l’espai-plató, expandint-se per diferents pantalles de la ciutat.

 


 

Dates:

 

> 19ª edició:

 

Del 17 al 21 de febrer de 2021: Programació escènica
Sala Pina Bausch. Mercat de les Flors. Lleida, 59. 08004 Barcelona

 

A partir de l’1 de febrer: Laboratori d’experimentació del format televisiu
Fàbrica de creació Fabra i Coats. Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona

 

> 10ª edició: Febrer de 2022

 

Organitza: Antic Teatre, La Caldera, Graner, La Poderosa
A càrrec de: Sofia Asencio, Bea Fernández (La Poderosa), Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez (nyam-nyam)/Equip curatorial; Dianelis Diéguez/Coordinació artística i organitzativa
Participa: Telenoika/Realització audiovisual de la programació d’arts vives
Col·labora: Mercat de les Flors, Fàbrica de creació Fabra i Coats, Acción Cultural Española
Suport: Institut de Cultura de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)
Més informació: festivalsalmon.com
Enllaç al vídeo de l’equip curatorial: facebook.com

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb la divulgació de les arts escèniques des del treball col·lectiu

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.