Relats de dones migrants

MEMEX Barcelona
Una trobada de professionals per presentar el projecte pilot MEMEX Barcelona, realitzat a partir d’un partenariat entre Interarts, La Bonne Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i Sindillar/Sindihogar. MEMEX (2019-2022) és un projecte europeu, finançat pel programa de recerca i innovació H2020, que té per objectiu contribuir a la inclusió social de comunitats en risc d’exclusió desenvolupant narratives culturals, a partir de la memòria i el patrimoni, accessibles a través d’un prototip d’aplicació mòbil.
Barcelona, Ciutat Vella, narrada per dones migrants. MEMòries i EXperiències per a un patrimoni digital inclusiu es va desenvolupar durant el primer semestre de 2021 i va consistir en una sèrie de tallers de narració digital. Aquests tallers es van articular a través de trobades participatives amb integrants de Sindillar (primer sindicat de dones migrants treballadores de la llar) basades en la co-creació artística i en el treball entorn del concepte de patrimoni cultural (material i immaterial).
Les presentacions de les diferents històries digitals aniran seguides d’un debat amb les participants (dones migrants treballadores de la llar integrants de Sindillar) i d’un temps d’experimentació de l’aplicació mòbil desenvolupada per MEMEX, el prototip de la qual també es presentarà durant la trobada.
Dates: 17 de desembre de 9:30 a 13:15 Seu d’Interarts. Mallorca, 272. 08037 Barcelona Organitza: Interarts, amb La Bonne i Sindillar |
Yo vengo de. Ecofeminismo: Camino de Paz
Espectacle de Teatre Comunitari i Social al voltant de l’ecofeminisme amb dones migrades del Sud Global, activistes forçades a abandonar els seus països per defensar els Drets Humans. Dones resilients que expliquen la seva realitat en aquest espectacle de denúncia i sensibilització, dirigides per l’equip professional de Plàudite Teatre (Espai d’Arts Escèniques per a la Transformació Social). Després de cada funció hi haurà un col·loqui.
El moviment ecofeminista del Sud Global és una lluita social de les dones activistes contra la violència institucional, colonial i feminicida, des d’una concepció holística i respectuosa amb la Natura. Cada any moren assassinades milers de dones activistes pels drets socials al Sud Global, terme utilitzat per referir-se a tots aquells països que tenen una història interconnectada de colonialisme, neocolonialisme i una estructura social i econòmica amb grans desigualtats en els nivells i esperança de vida o l’accés als recursos.
Dates: 27 i 28 de novembre a les 18:30h i 17:30h, respectivament Teatre Joventut (Sala B). Joventut, 4. 08904 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) |