26 novembre, 2021
Notícia

Processos col·laboratius de creació a i amb els barris

Dos projectes de barri a Barcelona: un procés de investigació i creació de Vulnus Arts Vives i Recerca amb el veïnat del barri de la Sagrera i la realització d’un curtmetratge col·laboratiu de Nadir Audiovisual i Educació amb tres instituts de diferents districtes de la ciutat.

ACCIÓ# 1 (Re)itinerar la Sagrera

 

Espectacle resultant del projecte Habitar la frontera de Vulnus, Arts Vives i Recerca amb el veïnat i 4 equipaments culturals de proximitat del barri de la Sagrera de Barcelona.

 

Ja fa un any que l’Associació Vulnus, Arts Vives i Recerca es va instal·lar a la Nau Ivanow per realitzar-hi una residència de dos anys amb l’objectiu de treballar en una investigació i creació compartida amb els veïns i les veïnes del barri de la Sagrera de Barcelona i quatre dels seus equipaments culturals de proximitatEspai 30. Ateneu Sagrerenc, Centre Cívic la Sagrera “La Barraca”, La Torre de la Sagrera i Nau Ivanow

 

Per dur a terme Habitar la frontera s’ha treballat durant 6 mesos amb el veïnat de la Sagrera, creant itineraris poètics i quotidians -d’una hora pel barri- que formen part d’un procés de creació artística col·laborativa.

 

El novembre, coincidint amb la Festa Major de la Sagrera, es presenta l’espectacle resultant d’aquest treball: ACCIÓ# 1 (Re)itinerar la Sagrera. Els i les veïns i veïnes de la Sagrera són els i les protagonistes d’aquest espectacle creat a partir de relats en primera persona que constitueixen un palimpsest (*) d’històries viscudes, de records, de sentiments, de lluites, de percepcions, de vegades compartides i de vegades antagòniques. Qui explica la història no oficial del barri? Quines fronteres hi trobem? Com les habitem?

 

 

Dates: 27 de novembre, a les 19h. Entrada gratuïta amb reserva prèvia
Espai 30. Hondures, 30. 08027 Barcelona
Organitza: Vulnus, Arts Vives i Recerca/Coordinació, idea original i producció
Participa: Veïns i veïnes del barri de la Sagrera (Barcelona)
Col·labora: CC la Sagrera, Espai Jove Garcilaso, La Torre de la Sagrera, Espai 30 i Nau Ivanow/Centres culturals de proximitat
Suport: ICUB (Ajuntament de Barcelona)
Més informació: nauivanow/accio-1-reitinerar-la-sagrera-vulnus

 

 

(*) Segons el Diccionario de la Lengua Española de la RAE: Manuscrit antic que conserva petjades d’una escriptura anterior esborrada artificialment (nota de l’edició)

 

 

 


 

 

 

El Torneig

 

Curtmetratge col·laboratiu realitzat per l’alumnat de tres centres educatius de diferents districtes de Barcelona en relació amb el seu entorn proper dins del projecte Estem Rodant de Nadir Audiovisual i Educació.

 

L’estrena del curtmetratge El Torneig és la culminació del projecte pilot Estem Rodant a tres centres de secundària de Barcelona durant els cursos 2019-2020 i 2020-2021. Desenvolupat per l’Associació Nadir Audiovisual i Educació (residents associats de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats), aquest curtmetratge ha estat creat pels i les alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Escola L’Esperança (Baró de Viver) i els instituts Lluís Vives (Sants) i Salvador Espriu (Clot).

 

Cada centre, ubicat en un districte diferent de la ciutat, ha ideat una part de la història a partir del guió creat pel grup anterior. D’aquesta manera, el recorregut físic i emocional del protagonista (interpretat per l’actor Jordi Vilches) ha estat desenvolupat pels i les joves participants, relacionant-lo amb el seu entorn proper, és a dir, el barri on viuen i estudien, i amb les seves preocupacions quotidianes.

 

Presentaran la jornada de projecció (una sessió especial del Reteena. Festival Audiovisual Jove de Barcelona a la Fabra i Coats), algunxs dels i les alumnes participants al projecte i Jordi Vilches, actor protagonista del curtmetratge.   

 

 

Dates: 29 de novembre a les 19h. Amb inscripció prèvia
Estrena del curtmetratge a Fabra i Coats. Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona
Dirigeix: Nadir Audiovisual i Educació
A càrrec de: Cordelia Alegre, Clàudia Aragon, Clàudia Barberà i Eloi Sanchez (Nadir)/Direcció projecte Estem Rodant
Participa: Alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Escola L’Esperança i els instituts Lluís Vives i Salvador Espriu de Barcelona/Realització curtmetratge
Col·labora: Jordi Vilches, PEDRA, Itsaso Arizkuren, Ginebra Alfonso, Pau Bösch, Laura Sanchez Llorens, Abril Martí, Carlota Botella i Guillem Ruiz
Suport: ICUB (Ajuntament de Barcelona), Aclam i Fàbrica de Creació Fabra i Coats
Més informació: Formulari d’inscripció

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes a escala de barri

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.