Pràctiques artístiques que interaccionen amb altres àmbits de treball
TU NO SURTS A LA FOTO
Proposta escènica en col·laboració amb la unitat de psiquiatria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, fruit d’un treball de dos anys del dramaturg Enric Nolla i el director Antonio-Simón (ambdós professors de l’Institut del Teatre) amb pacients d’un grup de teràpia familiar.
El projecte s’estrena al Teatre Nacional de Catalunya amb activitats complementàries a l’obra que comptaran amb la participació de l’autor i el director de l’obra, més experts convidats: taula rodona sobre teatre terapèutic i col·loqui amb Vicky Rangel, de la Unitat de Psicoteràpia de l’Hospital de Sant Pau.
———–
Dates: 17 i 18 de febrer de 2016.
TNC. Sala Tallers. Plaça de les Arts, 1 Barcelona, 08013.
Presentació al II Fòrum de les Arts Escèniques Aplicades. Comunitat i Salut de l’Institut del Teatre, celebrat al novembre de 2015.
Col·labora: Unitat de Psiquiatria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.
En el marc de: projecte social del TNC.
———-
Font: Observatori de les Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre.
———-
Més informació:
tnc.cat/tu-no-surts-a-la-foto
BALLAR ENS FA BÉ
Propostes seleccionades d’entre les 15 presentades a la convocatòria “Ballar ens fa bé – Dia Internacional de la Dansa 2016” de l’Associació de Professionals de la dansa de Catalunya.
Les tres propostes seleccionades són:
>> Múcab Dans. Joan Laporta i Irina Martínez – Centre d’Educació Especial Garbí (El Vendrell).
>> Elisa Huertas – Aula municipal de teatre d’adults (Lloret de Mar).
>> Iera Delp i Anna Rubio – Colla Castellera Margeners (Guissona).
L’objectiu de la convocatòria és desenvolupar amb tres professionals de la Dansa una activitat/projecte amb l’objectiu d’apropar la dansa, d’una forma lúdica, a un col·lectiu o un grup de persones que no n’estigui familiaritzat.
———-
Dates: Aquesta activitat es desenvoluparà de gener a abril de 2016 i finalitzarà amb una presentació pública el 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa.
Organitza: Associació de Professionals de la dansa de Catalunya (APdC).
A càrrec de: Cecília Colacrai, Sebastián García-Ferro i Isabel Ollé/comissió de selecció.
———-
Més informació:
dansacat.org
POLITICAL MOTHER PROJECTE COMUNITARI
Un projecte comunitari dirigit pel coreògraf britànic Hofesh Shechter, fruit d’un treball intensiu de creació amb músics i ballarins no professionals de les terres de Girona, on el coreògraf té l’objectiu de plantejar nous discursos des de l’art.
Peça creada a partir del treball conjunt amb col·lectius locals de Salt i Girona basat en fragments del muntatge Political Mother del coreògraf. Tant en les representacions del Temporada Alta com del Mercat de les Flors, la taquilla es va destinar a Apropa Cultura, el programa socioeducatiu dels equipaments culturals de Catalunya adreçat al sector social.
———-
Dates: Presentacions al Festival Temporada Alta de Girona al desembre de 2015 i al Mercat de les Flors de Barcelona al gener de 2016.
Producció: Obra Social “La Caixa” (Art per la millora social), Temporada Alta 2015 i Mercat de les Flors.
———-
Font: Observatori de les Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre.
———-
Més informació:
temporada-alta.com/event/made-in-girona-political-mother
L’ESPECTACLE SENSE NOM
Projecte de dansa inclusiva impulsat pel projecte InclusArt i presentat al desembre de 2015 al Teatre Principal d’Olot. L’espectacle parteix d’uns tallers de dansa amb adolescents, alguns dels quals pateixen alguna discapacitat (la majoria paràlisi cerebral) i els seus familiars.
Ho hem conegut a través de l’entrevista amb la creaora d’aquesta proposta, la ballarina i coreògrafa Eva Durban, publicada a “Olot Cultura”, publicació de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.
———-
Dates: Presentació al Teatre Principal d’Olot el 20/12/2015.
A càrrec de: Eva Durban, coreògrafa i ballarina.
En el marc de: projecte InclusArt.
Suport: Associació d’Amics dels Nens d’Educació Especial (AANEE).
———-
Enllaç a l’entrevista amb Eva Durban a Olot Cultura:
facebook.com/olotCultura/posts
L’ÚLTIM CRIT
Obra representada per persones que han viscut al carrer, voluntaris i treballadors de la Fundació Arrels i actors professionals. Durant nou mesos els participants van assajar i perfeccionar l’obra de la mà de la Ivana Miño, actriu de cinema, teatre i televisió.
L’obra, representada al desembre de 2015 al Centre Cultural Espronceda de Barcelona, és segons explica Laia Vila, treballadora d’Arrels i una de les seves actrius “un projecte de treball artístic, individual, grupal, de compromís rigorós i amb nivell d’exigència. Amb aquesta experiència, afegeix, “hem desdibuixat els rols i tots som iguals. Hem creat nous vincles i afectes des de la igualtat”.
———–
Dates: Obra representada al Centre Cultural Espronceda de Barcelona el 15/12/2015.
En col·laboració amb: Fundació Arrels (Els diners recaptats es van sumar a la campanya d’Arrels per oferir més allotjament digne i estable a 125 persones sense llar).
———–
Font: Observatori de les Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre.
———-
Més informació:
arrelsfundacio.org/ultim-crit
També publicat al nostre Facebook
Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.