3 setembre, 2018
Notícia

Máscaras

Projecte d'intervenció artística i educativa en grups d'adolescents escolaritzats o en vies d'inserció laboral. El projecte, desenvolupat per Terrorismo de Autor amb l'UFIL Virgen de África, es planteja com una eina de coneixement i com una experiència única: l'oportunitat de participar en el procés de creació d'una pel·lícula documental col·lectiva sobre la realitat i present en el qual estan inscrits aquests adolescents.
La idea i metodologia del projecte consisteix a treballar i aprofundir sobre el concepte de màscara social, entesa aquesta com la construcció de la pròpia identitat. L’objectiu prioritari de la pràctica serà diferenciar entre el propi i l’aliè en la confecció d’aquesta màscara. A vegades la construcció de la nostra identitat es produeix per lliure elecció i, en moltes altres, per imposició o a causa de causes socioeconòmiques, culturals i familiars. Durant l’adolescència la construcció de la màscara social és de vital importància, ja que determinarà la capacitat d’adaptació a la realitat, així com al grup de pertinença.
 

Terrorismo de autor és un col·lectiu audiovisual nascut en 2012. Encara que han exercit la seva activitat fonamentalment a Internet, alguns dels seus treballs han pogut veure’s a institucions artístiques i han impartit tallers per a adolescents a diferents institucions educatives i centres d’art.

 

L’UFIL Virgen de África és un centre públic que imparteix Programes Professionals i molt enfocat en la inserció soci-laboral de l’alumnat. Aposten per activitats complementàries que ajudin a els alumnes i alumnes a arribar millor als continguts visitant i duent a terme activitats relacionades amb els continguts del programa.

———-
Dates: De setembre a desembre

UFIL Virgen de África. Calle de Salvador Martínez, 3, 28041, Madrid

Organitza: Terrorismo de Autor

A càrrec de: Terrorismo de Autor i alumnat de l’UFIL Virgen de África

En el marc de: Programa Mirador Usera

———-

Més informació:

intermediae.es/agenda/mascaras

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.