Mapatge de l'ecosistema cultural de Llodio
El projecte de mapatge va comptar amb 4 fites fonamentals:
· Un OpenLab d’arrencada en el qual es va convidar a participar tots els grups polítics de l’Ajuntament de Llodio, així com associacions culturals, esportives i socials.
· Acció de Mapatge Col·lectiu en la qual es va buscar la participació de la ciutadania de Llodio, així com organitzacions, col·lectius i associacions del municipi.
· Una sessió amb el Comitè Estratègic amb la finalitat de “posar focus” en el recurs metodològic Retos improbables.
· Un OpenLab final en el qual van estar representades la ciutadania, les associacions, col·lectius i grups polítics de Llodio, amb la finalitat de contrastar els resultats del Comitè Estratègic.
Per a la realització del Mapatge de l’Ecosistema Cultural de Llodio es va desenvolupar una aplicació web específica que va permetre marcar aquells llocs del municipi en els quals es desenvolupen activitats culturals, així com uns altres que poden ser objecte d’ús cultural. És una eina oberta que es va deixar com a llegat del projecte al municipi, mitjançant la qual la ciutadania pot continuar indicant aquells llocs en els quals considera que hi ha, o pot haver-hi, un espai o un agent cultural.
En una mateixa jornada es va fer coincidir el mapatge digital amb un analògic, permetent d’aquesta manera la participació de persones que no dominen les noves tecnologies. En la jornada es van generar un total de 159 fitxes entre agents i espais, la qual cosa dóna una mitjana de més de 3 fitxes completades per cada persona usuària, donant com a resultat el mapatge de 63 agents i 96 espais.
El projecte es va concretar en un document de línies estratègiques generals per a l’ús dels espais culturals de Llodio que va ser realitzat per c2+i/Conexiones improbables. Va ser presentat en la Comissió de Cultura de l’Ajuntament de Llodio el 4 de maig de 2017.
———-
Dates: Maig 2017 (data de la presentació del projecte)
Organitza: Ayuntamiento de Llodio, amb la col·laboració de l’associació SOS Parkea Lamuza.
A càrrec de: Conexiones improbables
———-
Més informació:
conexionesimprobables/Nuevas-Metodologias-de-Innovacion-abierta-con-Mapeo-Cultural-Llodio
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).
Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.