11 maig, 2016
Notícia

Llicències lliures, procomuns i cultures populars

Activitats dins del BccN 2016: Taula rodona "COM QUANTIFICAR EL RETORN SOCIAL AL CINEMA I L’AUDIOVISUAL?" (Virreina Centre de la Imatge), RECITAL, PROJECCIONS I COL·LOQUIS (Espai Germanetes), intervenció CFA Codi Font Audiovisual "DE OLIVER Y BENJI AL PROCOMÚN" (Felipe G. Gil. Zemos98) i workshop "BARCELONA, UN CADÁVER EXQUISIT" (programa Soy Cámara. CCCB)

COM QUANTIFICAR EL RETORN SOCIAL AL CINEMA I L’AUDIOVISUAL?
L’era digital i el canvi de paradigma que planteja la digitalització de la cultura fa que, en l’actualitat es puguin plantejar noves relacions cultura-societat més enllà d’aquelles establertes en l’era pre-digital, dominades principalment per lògiques de mercat basades en el valor de la còpia física transmissora de cultura i en el control especulatiu de l’accés a ella.

 

Actualment s’obren escenaris innovadors de relació i sostenibilitat del model audiovisual basats, per exemple, en criteris d’accés a la cultura com a un dret de les persones, deslliurant-la de la seva capacitat econòmica.

 

Però quins són, en concret, aquests criteris? Com generar noves relacions de valor pel cinema i l’audiovisual més enllà del mercat conegut? Com identificar i mesurar el retorn social de l’audiovisual? Quins beneficis poden trobar les productores i iniciatives de l’audiovisual i cinema en mesurar el seu retorn social? Què poden fer les Administracions Públiques per contribuir a generar models sostenibles amb criteris de redistribució i benefici comú?
———-
Dates: 12 de maig de 2016. De 10,30h. a 13,00h.
Palau de la Virreina. Les Rambles, 99. 08001 Barcelona.
Participa: XES (Ruben Suriñach), Ajuntament de Barcelona, (Gerardo Pisarello), Goteo (Mercè Moreno), Metromuster (Xavier Artigas), Estudi Playtime (Marta Andreu).
Col·labora: Virreina Centre de la Imatge i L’Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona.
En el marc de: Barcelona Creative Commons Cultures & Film Festival (BccN). Del 11 al 15 de maig de 2016.
———-
Més informació:
bccn.cc/ediciones/2016

 

 

 

RECITAL, PROJECCIONS I COL·LOQUIS (ESPAI GERMANETES)
Presentació cantada de Marc Sempere i Maria Arnal sobre els diversos projectes del col·lectiu Compartir dóna gustet i les maneres de dur-los a terme. Una xerrada sobre paelles, música, cinema, tradició oral i llicències Creative Commons que precedirà les projeccions d’El ball del vetlatori, film de ficció poètica i realitat documental sobre la cultura popular i la pèrdua de Marc Sempere, i Somonte, los puños en la tierra, un film sobre sobirania alimentària de Damià Caro.
———-
Dates: 12 de maig de 2016. 19,30h.
Espai Germanetes. Viladomat, 142. Barcelona.
Participa: Maria Arnal, Marc Sempere (Compartir dóna Gustet), Damià Caro (Comsoc), Gustavo Duch (coordinador de la revista Soberanía Alimentaria).
Col·labora: Espai Germanetes (Recreant Cruïlles).
En el marc de: Barcelona Creative Commons Cultures & Film Festival. Del 11 al 15 de maig de 2016.

———-
Més informació:
recreantcruilles.wordpress.com/noves-projeccions-i-col·loquis-del-bccn-2016-a-lespai-germanetes

 

 

 

CFA CODI FONT AUDIOVISUAL. DE OLIVER Y BENJI AL PROCOMÚN
Intervenció audiovisual en directe de Felipe G. Gil sobre el procomú i la remescla partint d’experiències personals i de vivències vinculades al festival ZEMOS98 del qual va ser co-coordinador.

 

El Codi Font Audiovisual no és simplement una projecció ni una conferència. És un format projecció comentada on una persona comparteix fragments audiovisuals amb el públic a través d’un viatge per cartografiar quins relats audiovisuals la representen.

 

En aquest cas, Felipe G. Gil traçarà una línia de connexió entre els seus dibuixos animats favorits, Oliver i Benji, i la relació entre procomú i remescla. 
———-
Dates: 13 de maig de 2016. 21,00h.
Auditori Macba. Plaça dels Àngels, 1. Barcelona.

Participa: Felipe G. Gil, co-coordinador de Zemos98.
En el marc de: activitat inclosa dins de la programació del Barcelona Creative Commons Cultures & Film Festival (BccN). Del 11 al 15 de maig de 2016.
———-
Més informació:
bccn.cc/ediciones/2016

 

 

 

WORKSHOP BARCELONA, UN CADÀVER EXQUISIT
En aquest workshop pràctic es proposa treballar col·lectivament en la construcció d’un retrat (cadàver exquisit) dels espais zombificats. L’objectiu és plantejar-se, des de l’audiovisual com a eina de discurs i transformació, si té sentit la repoblació de la vida quotidiana d’aquests espais o si la única opció que queda és crear rutes concretes, limitades i tan falses com sigui necessari en les quals els turistes-zombis estiguin sota control per tal de poder-hi conviure.
———-
Dates: 14 de maig de 2016. De 10,30h. a 14h.
CCCB. Sala Raval. Montalegre, 5. 08001 Barcelona.

A càrrec de: Fèlix Perez-Hita, Andrés Hispano i Ingrid Guardiola (programa Soy Cámara, CCCB).
En el marc de: Taller inclòs dins de la programació del Barcelona Creative Commons Cultures & Film Festival (BccN). Del 11 al 15 de maig de 2016.
———-
Més informació:

bccn.cc/ediciones/2016

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.