Les pel·lícules d'Escuela Dentro Cine | Retrospectiva
Des del seu naixement, fa ja cinc anys, Escuela Dentro Cine és un projecte formatiu i terapèutic, allotjat a les instal·lacions de Cineteca i Matadero Madrid. Dirigida a joves vulnerables de 16 a 23 anys, aquesta iniciativa pionera i experimental d’educació artística a través del cinema ha donat com a fruit una vibrant filmografia creada per alumnat i professorat, en la qual el cinema amb majúscules és protagonista.
Cineteca Madrid li dedica ara una retrospectiva amb la projecció dels dos primers llargmetratges creats en col·lectiu en el marc de l’escola, “Las edades sensibles a la luz” (2019) i “Amor sin ciudad” (2019), i l’estrena de l’última pel·lícula, “De cielo y arena” (2024), també de creació col·lectiva. A més, han vist la llum alguns curtmetratges dels i les alumnes, com “El síndrome del gusano solitario” (Ainhoa Farah Ramírez, 2023), “Ko Djoudhéma woni” | Sempre en les teves mans” (Mohamed Adam Barry, 2024), “Manga” (Mika Cilindro, 2024) o “La montaña” (Fabricio Angulo ‘Sebas’, 2024).
Dates: Del 23 al 26 de maig
Cineteca Madrid. Sala Azcona. Pl. de Legazpi, 8. 28045 Madrid
Organitza: Cineteca Madrid (Matadero Madrid)
En el marc de: Escuela Dentro Cine
Més informació: mataderomadrid/retrospectiva-la-escuela-dentro-cine
Cineteca Madrid
Nascuda com una sala especialitzada en cinema de no ficció, Cineteca Madrid s’allotja a Matadero Madrid i acull una programació atenta a les noves formes audiovisuals, parant especial atenció al cinema independent, alternatiu, i de no ficció, donant suport al pensament, la creació i la formació crítica i audiovisual mitjançant un programa estable de tallers, seminaris, i festivals, tant de producció pròpia com nascuts al teixit cultural madrileny. |
Escuela Dentro Cine
Escuela Dentro Cine és la primera escola de cinema terapèutica, municipal i gratuïta per a adolescents i joves en situació d’especial vulnerabilitat. És un projecte de Cineteca Madrid i Matadero Madrid amb el suport de Fundació Banc Sabadell.
Es desenvolupa gràcies a la col·laboració de la xarxa de centres oberts del programa ASPA d’atenció integral a adolescents, que depèn de la Direcció General de Família i Infància de l’Ajuntament de Madrid i que gestiona Opción 3. A més, participa la Fundació Balia, que ofereix suport a menors en risc social mitjançant programes socioeducatius.
L’Escola està dirigida i coordinada per la psicòloga Violeta Pagán i el cineasta Pedro Sara (Associació 24 posibilidades por segundo), creadors de la metodologia del projecte que enguany arriba a la seva 5ª edició. Per al desenvolupament de l’escola, l’Associació compta a més amb el suport de NETFLIX. |
#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes per a joves fets per joves com a agents culturals
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.