L’art contemporani i la dansa com a eines educatives
ART CONTEMPORANI. NIVELL ZERO
Art contemporani. Nivell zero està plantejat com un curs d’iniciació adreçat a professorat de secundària i batxillerat que té per objectiu proporcionar unes nocions bàsiques entorn de les pràctiques contemporànies per tal d’examinar els nous llenguatges artístics des d’una mirada oberta i flexible.
La dinàmica del curs combinarà sessions teòriques amb sessions d’observació i anàlisi directa d’obres en el marc d’alguns equipaments culturals. També es facilitarà informació sobre el treball d’alguns artistes contemporanis que formen part de la Col·lecció MACBA, i es potenciarà la lectura des de les fonts d’origen com a recurs fonamental per a una anàlisi crítica. Les diverses perspectives d’aproximació a l’art contemporani permetran iniciar processos de diàleg i explorar els conceptes claus que es posin en relleu en la reflexió col·lectiva.
Curs reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat de formació permanent.
———-
Dates: del 16 al 30 de gener de 2016.
Organitza: MACBA (Barcelona) en col·laboració amb ACVic (Vic) i Bòlit (Girona).
A càrrec de: David Pablo.
En el marc de: col·laboracions de Xarxa Prod. Cat (Xarxa d’espais de producció i creació de Catalunya).
———-
Més informació:
macba.cat/ca/art-contemporani-nivell-zero
A LA RECERCA DEL POTENCIAL PEDAGÒGIC DE L’ART
El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona presenta un curs d’iniciació a l’art contemporani adreçat al personal docent (mestres d’infantil i primària) que vol adquirir les eines per explorar el potencial pedagògic de l’art.
El curs proposa endinsar-se en les principals manifestacions de les arts visuals, l’arquitectura i propostes artístiques del segle XX, amb l’objectiu d’assolir una visió panoràmica de l’art contemporani, amb algunes referències a l’art del nostre entorn més proper, tenint en compte que es gaudirà de forma presencial de les obres exposades en el Museu d’Art Modern de Tarragona, que ajudarà a comprendre i desxifrar millor el codi del vocabulari artístic.
Curs reconegut pel Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament 2015-2016 i certificat per l’ICE de la URV.
———–
Dates: Febrer i Març de 2016.
Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona. Santa Anna, 8 43003 Tarragona.
A càrrec de: Cinta Mata Ballesté.
———-
Més informació:
sae.altanet.org/houmuni/web/mamtpedagogic
ALTRES RELATS DE LA DANSA
Aquest curs dirigit a educadors de l’Escola Bressol, de l’Educació Infantil, Primària, Secundària i Cicles Formatius té com a objectiu propiciar un espai per a l’intercanvi i l’aprenentatge del llenguatge de la dansa. Enguany, sota el nom “Altres relats de la dansa”, el curs presenta i situa el treball del cos en altres disciplines amb l’objectiu de redefinir, trobar, entendre i enriquir el treball de la dansa a l’aula.
(….) En aquest curs la dansa serà el fil conductor que transformarà i donarà forma a altres disciplines i/o relats com el circ, el cinema, la dramatúrgia etc.
(…) Una formació al mestre i educador amb la intenció de traçar una acció compartida entre creadors i mestres per analitzar de quina manera un procés creatiu pot contribuir i millorar metodologies i/o processos d’aprenentatge. Dins del programa també es reserva un espai per compartir i debatre problemes, situacions i/o neguits sobre els treballs a l’aula, projectes d’escola o desitjos, un espai obert per tal que tots els mestres inscrits puguin participar d’una realitat com és el treball de la dansa a l’aula cada vegada més comú.
Aquest curs té una durada de 20 hores en modalitat presencial, repartides en 7 sessions d’assistència obligatòria.
———-
Dates: 2, 11, 16, 23 de febrer i 1, 8 i 15 de març del 2016. De 18 a 21h.
Mercat de les Flors de Barcelona (Lleida, 59) i Graner (Jane Addams, 14-16).
———-
Més informació:
mercatflors.cat/formacio-professorat-2016
FEM DANSA A L’AULA DE MÚSICA
La dansa com a llenguatge per treballar a l’aula de música. Una formació per a professorat de música, docents i educadors que vulguin treballar amb l’expressió corporal i la dansa.
Curs pràctic adreçat a aprofundir en les possibilitats de la dansa i el moviment com a recurs expressiu i en la didàctica de la dansa històrica, tradicional i altres.
ls continguts es treballen a través d’activitats participatives i pràctiques: desenvolupament de seqüències didàctiques, elaboració de propostes i observació d’un taller amb nens i nenes de Xamfrà.
———–
Dates: 16 de gener i 20 de febrer de 2015 (curs intensiu de 15h, de 9:30 a 14:00 i de 15:00 a 18:00).
Xamfrà. Tàpies, 9. Barcelona.
Organitza: El Teler de Música (un projecte de L’Arc Música amb la col·laboració de Xamfrà).
———-
Més informació:
telermusica.com
També publicat al nostre Facebook
Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.