21 març, 2024
Notícia

La cultura sobre el territori. Aula Rural | Trobada

Fundació Gabeiras i REDS–SDSN organitzen una Aula Rural oberta per aterrar el concepte de cultura com a bé bàsic a l'entorn rural.

Sota el títol “La cultura sobre el territori. El concepte de bé básic cultural”, aquesta Aula Rural pretén fomentar un diàleg entre agents culturals, administracions públiques i diferents veus expertes convidades, per conversar sobre la importància de la cultura a la societat rural i les dificultats per al seu desenvolupament.

 

Les Aulas Rurales tenen lloc en el marc de col·laboració signat entre la Red Española de Desarrollo Sostenible (REDS–SDSN) i la Fundació Gabeiras, com a part del grup de “Cultura i Ruralitat” que impulsen. Aquestes trobades són espais formatius i de generació de coneixement amb format híbrid (presencial i en línia) entorn de temàtiques relacionades amb la sostenibilitat, la cultura i l’àmbit rural.

 

L’objectiu d’aquesta trobada és posar en comú les visions més teòriques sobre el concepte de cultura com “bé bàsic”, des de l’àmbit jurídic, econòmic, polític i social, juntament amb les experiències dels i les agents lligades al territori.

 

En aquesta ocasió, l’Aula Rural tindrà lloc durant unes jornades de treball del grup Cultura com a bé bàsic, coordinades des de la Fundació Gabeiras, que reuniran expertxs per reflexionar sobre el concepte i desenvolupament de “bé bàsic cultural”.

 

Es comptarà amb la participació de Jesús Prieto de Pedro (Catedràtic de Dret Administratiu de la UNED. Vicepresident de la Fundació Gabeiras), Alfons Martinell (Director científic del Grup de treball sobre Cultura i Desenvolupament Sostenible de la REDS–SDNS), Patricia Gabeiras (Socia fundadora de Gabeiras & Asociados), Roger Dedeu (President de la Fundació Gabeiras), Inmaculada Gonzalez Galey (Cap de la Unitat de Suport de la Direcció General de Cooperació Autonòmica i Local, Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica), Jose María Lasalle (Consultor independent i analista polític), Pau Rausell (Economista i professor titular del Departament d’Economia Aplicada de la UV), Tony Murphy (Expert en polítiques culturals i gestor cultural), Joaquín Lorenzo (Gerent d’OMEZYMA [Grup d’acció local Baix Aragó Matarranya]), Fernando Camps (President de la Comarca del Matarranya), Isel Monclus (Regidor  de l’Ajuntament de Calaceite [PSOE], Tomás Guitarte (Diputat de les Corts d’Aragó [Teruel Existe], Jacobo Julio Roger (Director del Festival Matarranya Íntim), Fernando Mallén (Creador de l’espai cultural La Barraca) i Charo Otegui( Membre del grup de Cultura i Ruralitat de REDS–SDNS).

 

 

Dates: 21 de març. Preinscripció prèvia via mail

18:30h. Seu de la Comarca del Matarranya. Avda. Corts d’Aragó, 17. Valderrobres (Terol)

Organitza: Fundació Gabeiras i REDS–SDSN

Participa: Jesús Prieto de Pedro (UNED i Fundació Gabeiras), Alfons Martinell (REDS–SDNS), Patricia Gabeiras (Gabeiras & Asociados), Roger Dedeu (Fundació Gabeiras), Inmaculada Gonzalez Galey (Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica), Jose María Lasalle, Pau Rausell (UV), Tony Murphy, Joaquín Lorenzo (OMEZYMA), Fernando Camps (Comarca del Matarranya), Isel Monclus (Ajuntament de Calaceite), Tomás Guitarte (Corts d’Aragó), Jacobo Julio Roger (Festival Matarranya Íntim), Fernando Mallén (La Barraca) i Charo Otegui (REDS–SDNS)

Col·labora: Grup Baix Aragó Matarranya (OMEZYMA) i Comarca del Matarranya

Més informació i inscripcions: fundaciongabeiras/aula-rural-la-cultura-sobre-el-territorio-el-concepto-de-bien-basico-cultural

 

 

Fundació Gabeiras

 

La Fundació Gabeiras contribueix al benestar i a la justícia social a través del disseny i desenvolupament de projectes que afavoreixen el diàleg interdisciplinari i la divulgació de coneixement per aconseguir la protecció i promoció del dret i la cultura com a eines fonamentals per a l’enfortiment d’una societat més equitativa, inclusiva, paritària i innovadora. Per això impulsen espais que permetin la recerca, reflexió, estudi i innovació dels aspectes jurídics, econòmics i financers que afecten el desenvolupament cultural i artístic, abordats des d’una visió plena i integradora que inclogui la perspectiva de gènere i la sostenibilitat.

Red Española de Desarrollo Sostenible

 

La Red Española de Desarrollo Sostenible (REDS-SDSN) és l’antena de la Sustainable Development Solutions Network (SDSN) a Espanya des del 2015. La seva missió és donar suport a la difusió i implementació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Espanya, afavorint així la seva incorporació en les polítiques públiques, en l’àmbit empresarial i en el comportament de la societat en general.

 

Un dels seus eixos de treball és promoure la dimensió cultural de l’Agenda 2030 i mobilitzar al sector cultural, oferint eines i espais on connectar el binomi cultura i desenvolupament sostenible. Per a això, a més de publicacions i una Comunitat de coneixement i pràctica, la REDS impulsa les jornades sobre Cultura i Desenvolupament Sostenible.

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Processos i projectes culturals desenvolupats en el medi rural


 

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.

OK