Interrompre la classe | Formació
Com a proposta formativa, “Interrompre a classe. Trobades d’educació i acció social” s’allunya de les receptes i solucions ràpides per obrir un interval en les pràctiques professionals docents.
Es tracta d’interrompre els discursos apresos plens d’automatismes sobre el que ha de ser l’escola, l’acció social, les relacions que s’estableixen amb l’altre i els espais que els i les docents han d’ocupar en els seus àmbits professionals.
La formació està dirigida a professionals i estudiants de qualsevol àmbit que es dediquin a acompanyar persones, ja sigui en processos educatius com a personals o comunitaris.
Cadascun dels 6 tallers que componen la programació del 2023 està pensat perquè sumi i provoqui noves maneres de veure el món i de qüestionar-lo, per això animen als i les participants que formin part de tots ells.
> La cura documental: somàtica i corporal (Alfredo Hoyuelos)
> De les paraules bensonants a les accions indisciplinades (Josep Mª Aragay Borràs)
> Caminar com a estratègia d’aprenentatge (Colectivo La Liminal)
> Els desordres de l’atenció (Amador Fernández Savater)
> Acció i no-acció. Cultivar el retorn (Marta Ricart Masip)
> Cos-problema (Iniciativa Sexual Femenina)
|
Dit a l’ull
Dit a l’ull és un col·lectiu de docents que neix amb la intenció de dur a terme projectes, formacions i investigacions crítiques entorn de l’escola i l’acció social.
Volen donar espai a allò que incomoda, donar-li una volta, no treure-li l’ull, parar atenció, transformar-ho, desbloquejar situacions que se’ns presenten sense sortida, dur a terme accions que sostinguin un canvi continu. |
Dates: Fins novembre. Amb inscripció prèvia
Propers tallers:
> 3 de juny. De les paraules bensonants a les accions indisciplinades. De 10 h a 19 h. Casa de la Cultura de Vilafranca > 1 de juliol. Caminar com a estratègia d’aprenentatge. De 10 h a 19 h. Museu de Belles arts de Castelló > 16 de setembre. Els desordres de l’atenció. De 10 h a 19 h. Convent de San Francisco de Paula-Espacio Cultural de Víver > 21 d’octubre. Acció i no acció. Cultivar el retorn. De 10 h a 19 h. Museu de Belles arts de Castelló > 18 de novembre. Cos-problema. De 10 h a 19 h. Aula de dansa de l’UJI a Castelló |
Organitza: Dit a l’ull
Formadors: Alfredo Hoyuelo, Josep Mª Aragay Borràs, La Liminal, Amador Fernández Savater, Marta Ricart Masip i Iniciativa Sexual Femenina
Més informació:
Sobre “Interrompre la classe”
Sobre els tallers
#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes formatives entre art i educació
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.