26 setembre, 2024
Notícia

Huevinars | Cicle online

Programa de sis conversatoris impulsat per GRIGRI Projects entorn de les pràctiques veïnals i l'acció col·lectiva dins de la 2ª edició del projecte “Un botiquín para mi ciudad”.

Aquest cicle de converses virtuals està impulsat per l’associació de cultura comunitària GRIGRI Projects en aliança amb Orriols Conviu (iniciativa de desenvolupament comunitari al barri valencià d’Orriols), l’Associació Elín, que treballa pels drets humans de les persones migrants a la frontera sud de la Península, i el centre social La Villana de Vallekas. Tots ells són agents col·laboradors del projecte “Un botiquín para mi ciudad”, finançat pel Ministerio de Derechos Sociales, Consumo y Agenda 2030, que tanca la seva 2ª edició amb aquest cicle de converses, que s’emetrà en obert a través de YouTube amb el suport de la REACC (Red de Espacios y Agentes de Cultura Comunitaria).

 

En aquestes cinc converses (Cures en xarxa | Feminismes i comunitat queer | Dret a l’habitatge | Hospitalitat | Barris verds) s’abordaran els temes que veïns i veïnes d’Orriols (València), Vallecas (Madrid) i Ceuta han identificat com a desafiaments comuns per a la millora de la vida als seus barris. Temes que van des de la reivindicació dels espais verds com a refugis climàtics, la posada en comú d’estratègies de cures dins dels col·lectius, la defensa del feminisme i el col·lectiu LGTBIQA+ i el dret a l’habitatge, fins a les estratègies d’hospitalitat en entorns urbans.

 

El cicle es tancarà amb una conferència final a càrrec de l’antropòloga, enginyera, professora i ecofeminista Yayo Herrero i/o el sociòleg José Luis Fdez. Casadevante (Kois), de la cooperativa Garúa, per compartir pistes sobre la capacitat que tenen les pràctiques i lluites quotidianes que sorgeixen des dels barris per generar relats col·lectius sobre altres futurs possibles, vertebrats per la cura de la natura i de les persones.

 

Aquesta sèrie de trobades virtuals estan pensades per posar en comú estratègies que permetin abordar els assumptes a debat des d’una escala veïnal, de manera holística i integral. La idea és promoure un diàleg entre els sabers i estratègies d’autoorganització i treball col·laboratiu quotidià dels col·lectius implicats al projecte “Un botiquín para mi ciudad” i les experiències aportades per les persones convidades que enllacen amb aquestes pràctiques veïnals. Tot això amb l’objectiu de visibilitzar les problemàtiques que travessen aquests territoris en la implementació de l’Agenda 2030.

 

 

 

Dates: Octubre–desembre 
Emissió en obert a través de YouTube amb el suport de la REACC   

> 02/10. 18-19,30h: Cures en xarxa

> 23/10. 18-19,30h: Feminismes i comunitat queer

> 06/11. 18-19,30h: Dret a l’habitatge

> 20/11. 18-19,30h: Hospitalitat
> 27/11. 18-19,30h: Barris verds 

> 11/12. 18h: Narrant el canvi (conferència de clausura) 

Impulsa: GRIGRI Projects, Orriols Conviu, Associació ElínLa Villana de Vallekas 

En el marc de: Projecte “Un botiquín para mi ciudad” 

Suport: Ministerio de Derechos Sociales, Consumo y Agenda 2030  

Més informació: grigriprojects/huevinars2024 

 

 

 

Un botiquín para mi ciudad 

 

Projecte impulsat per GRIGRI Projects amb l’objectiu de promoure aliances veïnals per a una implementació situada, feminista i intercultural de l’Agenda 2030. Finançat pel Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030, el projecte es desenvolupa en col·laboració amb les associacions valencianes Orriols Conviu, Infàncies i Dones del Món i Valencia Acoge; l’Associació Elín a Ceuta i el Programme Afrique (SERCADE), la Despensa Numància (Xarxa Somos Tribu) i el centre social La Villana de Vallekas a Madrid.

 

GRIGRI Projects 

 

Plataforma creada el 2016 per Susana Moliner i David Pérez per a la recerca, creació i producció cultural que centra la seva àrea d’actuació en el disseny participatiu, la intervenció urbana i els processos comunitaris de caràcter transdisciplinari gràcies a la col·laboració amb altres col·lectius i agents a nivell local i internacional.

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: s sobre la intersecció entre art, cultura i cures


 

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.