18 març, 2016
Notícia

Festivals que fan escola

EDUCATIUS SISMÒGRAF 2016 (Festival de dansa d’Olot) i DOCS&TEENS (DocsBarcelona 2016)

EDUCATIUS SISMÒGRAF 2016
El Festival de dansa d’Olot porta propostes de dansa de tot tipus al Teatre Principal d’Olot i també als carrers, parcs i places de la ciutat, a més d’organitzar activitats paral·leles per apropar la dansa als ciutadans i ciutadanes.

 

En destaquem aquesta doble vessant: com espai de trobada, no només professional sinó també ciutadà, amb la dansa, programant propostes que ho faciliten com les accions a l’espai públic de la perfomer Ada Vilaró (Públic present 24h), la invitació a “posar el cos” de Fundación Collado-Van Hoestenberghe (Si sabes lo que hay), l’espectacle de dansa per a nadons de Zig Zag Dansa (Aupapá) o les coreografies itinerants de l’Institut de Teatre (Cinc minuts de dansa) per facilitar als seus estudiants la incorporació al món professional.

 

Especialment rellevant en aquest sentit és l’apartat “Educatius” que, un any més, Sismògraf inclou a la seva programació amb iniciatives per portar la dansa a les escoles:

 

>> Projecte Tots dansen (8 d’abril a les 21h. Teatre Principal d’Olot)

Espectacle de dansa contemporània dirigit per Álvaro de la Peña. Hi participen professors d’educació física i alumnes de secundària d’Olot. Aquesta estrena representa la finalització del projecte que han dut a terme més de cent estudiants als respectius instituts durant un trimestre. El programa “Tots dansen” està destinat a apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove.

 

>> Tirabuixó – Escoles de la Garrotxa

Un projecte ideat i dirigit per la ballarina i coreògrafa Sofia Asencio (Societat Doctor Alonso) i per la músic i performer Barbara Van Hoestenberghe (Fundación Collado-Van Hoestenberghe).

 

Tirabuixó són taules de moviments amb música per realitzar de forma diària i habitual a l’escola. Aquests exercicis tenen com a finalitat predisposar al treball, l’aprenentatge i la sociabilitat dins l’àmbit escolar i, alhora, millorar la relació amb el cos i l’emocionalitat. Les taules duren 10 minuts i es fan a l’aula al principi del dia. Tirabuixó aspira a normalitzar una idea i una pràctica que probablement no haurien d’haver desaparegut de l’àmbit escolar. El propòsit és desembussar les congestions corporals, treure tensions, nusos, postures obturadores i mals hàbits, alliberar la respiració i el moviment, estimular el relax corporal i el benestar general per tal de millorar l’aprenentatge i la convivència a l’escola.

———-
Dates: Del 31 de març al 3 d’abril de 2016.

Organitza: Institut de Cultura de la ciutat d’Olot (Ajuntament d’Olot), Diputació de Girona, Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya), INAEM (Ministerio de Educación. Gobierno de España), Acción Cultural Española (AC/E).
———-
Més informació:
sismografolot.cat

 

 

 

DOCS&TEENS AL DOCSBARCELONA 2016
Aquestes sessions per al públic adolescent programades dins del DocsBarcelona són exclusives per a centres educatius i es proposen com una nova manera de viatjar i descobrir realitats properes i d’arreu.

 

Les sessions inclouen la projecció d’una pel·lícula documental i un col·loqui entre els i les alumnes i els i les directors/es i/o protagonistes. Els documentals seleccionats per aquesta edició són:

>> Bikes vs Cars (2015). Fredik Gertten. Suècia

>> Game over (2015). Alba Sotorra. Catalunya, Alemanya.

>> Joana Biarnés, una entre tots (2015). Òscar Moreno i Jordi Rovira. Espanya.

>> The Good Son (2013). Shirley Berkovitz. Israel.

>> The Special Need (2013). Carlo Zoratti. Itàlia.

 

Com aportacions de l’activitat a l’alumnat, els seus organitzadors destaquen:

>> Conèixer històries i prendre consciència dels diferents nivells de la realitat.

>> L’oportunitat de parlar i preguntar al director del documental, els protagonistes i/o els experts.

>> Descobrir el cinema documental i convertir-lo en una experiència educativa, entretinguda i participativa.

———-

Dates: La 19ª edició del DocsBarcelona se celebra del 23 al 29 de maig de 2016.

Organitza: DocsBarcelona.
Col·labora: CINEscola.

———–
Més informació:
docsbarcelona.com/ed-2016/festival-2016/seccions/docs-teens

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.

OK