Experimenta el LAB. Arxius de Mediació II | Accions formatives
Arxius de mediació (II) és el segon cicle del projecte que AMECUM, l’Associació de Mediadores Culturals de Madrid, desenvolupa en el marc de la seva residència de recerca en el Centre de residències artístiques de Matadero Madrid.
Les accions formatives d’Arxius de mediació (II) s’inicien amb “Experimenta el LAB”, una acció de cocreació impartida per Javier Bronchalo (investigador i innovador social en el camp dels ecosistemes d’aprenentatge) en la qual es proposa aprendre a crear un laboratori ciutadà. Es buscarà fomentar la trobada, el coneixement mutu i l’intercanvi de coneixements per imaginar i cocrear noves maneres de documentar processos de mediació basats en el joc com a eix vertebrador.
Aquest taller es concep com una activitat formativa que permet adaptar la metodologia dels laboratoris ciutadans a cada context i dissenyar una experiència pilot per poder implementar-la en el lloc de treball dels i les participants. És una activitat especialment dissenyada per a persones que treballen en processos de mediació cultural i participació ciutadana.
Dates: 8 de febrer. Accés lliure prèvia inscripció
Organitza: Programa de residencias artísticas (Matadero Madrid)
A càrrec de: AMECUM
Participa: Javier Bronchalo
Més informació i inscripcions: mataderomadrid/experimenta-el-lab-con-javier-bronchalo
Centre de residències artístiques | Matadero Madrid
Matadero Madrid, Centre de creació contemporània, s’inaugura el 2006. Acull diferents equipaments de disciplines diverses i una proposta educativa per a infants joves. Destaquen els seus programes transversals com ara Intermediae, dedicat a les pràctiques artístiques des de la perspectiva de la recerca i innovació cultural, o Medialab, plataforma institucional d’investigació, creació i producció experimental des del Procomú. Cal esmentar, també, les residències que s’organitzen des del Centre de residències artístiques amb una convocatòria específica per a mediació i educació. |
AMECUM
AMECUM (Associació de Mediadores Culturals de Madrid) neix el 2015 amb l’objectiu de visibilitzar i professionalitzar l’exercici de la mediació cultural mitjançant el coneixement, la formació, el treball col·laboratiu i la millora de les condicions laborals del sector de l’educació artística i cultural. |
Javier Bronchalo
Javier Bronchalo és investigador i innovador social en el camp dels ecosistemes d’aprenentatge, amb més de 20 anys d’experiència com a docent, mediador, facilitador i director de diferents projectes. Ha cofundat una gran varietat de projectes, entre ells Ciudad DIWO, de 0 a 99, l’escola en línia INQ Learning i SOLE Spain.
El seu treball i recerca se centra en com les persones milloren la seva manera d’aprendre a través de l’aprenentatge autodirigit, el suport de parells i la participació en un ecosistema d’aprenentatge basat en la igualtat i el respecte mutu. Tot el seu treball es desenvolupa en entorns d’aprenentatge d’educació formal, no formal i informal.
Ha estat treballant en diferents projectes de referència a nivell nacional i internacional, com ara Escola al Núvol, Ciutats Educadores, Matadero Madrid, Medialab Prado i Escoles Creatives |
#ArxiuViuPolièdrica: Llegeix l’article publicat a Polièdrica amb motiu d’Arxius de mediació (I)
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.