17 junio, 2014
Noticia

Xarxa comunitària+aprenentatges oberts=alta intensitat participativa

Tres formes d’abordar els processos participatius a l’espai urbà amb l'accent posat en: l’acció directa (nous espais de gestió comunitària de Can Batlló), el treball en xarxa (trobada anual "Arquitecturas Colectivas") o les metodologies per a l’aprenentatge participatiu (conferència projecte "BeLearning")

NOUS ESPAIS COMUNITARIS A LA NAU BLOC ONZE DE CAN BATLLÓ

Coincidint amb el tercer aniversari de la recuperació de Can Batlló pel barri i la ciutadania, s’acaba d’inaugurar la planta 1ª de la Nau Bloc Onze.

 

Després de la rehabilitació de la planta baixa, també fruit de l’esforç i el disseny col·lectiu, ara s’estrena la planta 1ª amb un espai d’arts per a tallers, un espai d’entrenament i arts escèniques i unlaboratori audiovisual amb plató, a més d’un rocòdrom d’escalada i altres sales polivalents.

—–

Dates: 22 de juny.

Can Batlló. Constitució, 25. 08014 Barcelona.

Organitza: Can Batlló.

—–

Més informació:

canbatllo.org/espais/bloc-11

 

 

TROBADA ANUAL ARQUITECTURAS COLECTIVAS

Aquesta xarxa internacional de persones i col·lectius que treballa per consolidar una manera participativa de fer ciutat acaba de celebrar a Barcelona la seva trobada anual.

 

Entre els col·lectius participants hi trobem: Amics de l’Ateneu Santboià, Arquitectes Sense Fronteres, Celobert Cooperativa, Col·lectiu Accions Urbanes, Col·lectiu Punt6, El Globus Vermell, Encajes urbanos, Entròpik, ESFA, Idensitat, LaCol, LaFundició, Lemur, Raons Públiques, Recreant Cruïlles, Repensar Bonpastor, Sindicat d’Arquitectes, Straddle3, tercerpaisaje <3rP>, urbanIN+, Volta o Xarxa veïnal de Ciutat Vella.

 

Sota el lema La ciutat no es ven, es viu, aquesta VII trobada s’ha organitzat en base a un seguit de tallers proposats per les entitats locals amfitriones, presentacions, debats i recorreguts pels espais urbans en conflicte o immersos en processos reivindicatius d’interès, amb accions per fer visibles aquestes reivindicacions en curs. Aquests espais d’intervenció de la trobada es distribueixen per Barcelona (Can Batlló-Sants, Espai Germanetes-Eixample, La Flor de Maig-Poblenou, Can Masdéu-Nou Barris) i la seva àrea metropolitana (Ateneu Santboià-Sant Boi de Llobregat; Can Peixauet-Santa Coloma de Gramanet).

—–

Dates: Del 6 al 13 de juliol.

A diferents espais de Barcelona (Can Batlló, Espai Germanetes, La Flor de Maig, Can Masdéu) i la seva àrea metropolitana (Can Peixauet, Ateneu Santboià).

Organitza: Arquitecturas Colectivas.

Participa: Amics de l’Ateneu Santboià, Arquitectes Sense Fronteres, Celobert Cooperativa, Col·lectiu Accions Urbanes, Col·lectiu Punt6, El Globus Vermell, Encajes urbanos, Entròpik, ESFA, Idensitat, LaCol, LaFundició, Lemur, Raons Públiques, Recreant Cruïlles, Repensar Bonpastor, Sindicat d’Arquitectes, Straddle3, 3rP, urbanIN+, Volta o Xarxa veïnal de Ciutat Vella/col·lectius participants. 

—–

Més informació:

arquitecturascolectivas.net/la-ciutat-no-es-ven-es-viu 

 

 

CONFERÈNCIA FINAL PROJECTE BELEARNING

BeLearning es defineix com un entorn i una metodologia per a processos d’aprenentatge oberts per aprendre i compartir coneixement. Utilitza les noves tecnologies a partir d’una formació mixta que combina reunions, treball i recerca, utilitzant espais virtuals, eines digitals i plataformes on-line en combinació amb eines tradicionals: presentacions, ponències, tallers o classes. El projecte està gestionat per un grup internacional de socis, entre els qual es troba Trànsit Projectes.

 

La trobada explorarà la metodologia BeLearning a partir de dos escenaris: la planificació urbana compartida i l’adopció de nous enfocaments formatius per part dels equips de centres de formació i educació. Els continguts es desenvoluparan en dos tallers paral·lels:

 

> Taller 1. Planificació urbana: eines i legitimitat. Adreçat a: gestors culturals, planificadors urbans, educadors socials, activistes, artistes, gestors comunitaris (digitals o no), líders comunitaris, ciutadans.

 

> Taller 2. Centres i unitats de formació: el sector de l’Educació i Formació Professional (EFP) i els canvis tecnològics. Adreçat a professors, educadors, formadors, experts en EFP i centres formatius i, en general, a qualsevol que vulgui engegar processos d’aprenentatge participatiu.

—–

Dates: 18 i 19 de juny.
C.C Convent de Sant Agustí. Comerç, 36. 08003 Barcelona.
Organitza: Trànsit Projectes (soci espanyol del grup internacional impulsor del projecte BeLearning).

—–

Més informació:

belearning.info

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.

 

 

OK