(Re)coneixements Veïnals i processos participatius
Un conjunt de processos que comparteixen un posicionament clar entorn de la idea sobre qui, perquè i des d’on gestionar la cultura, els seus equipaments i les seves polítiques.
També podem veure aquests processos com a laboratoris on prototipar formes de ciutadania activa. Assajos on portar a la pràctica totes les teories i discursos sobre la democràcia real i les formes horitzontals de distribuir i retornar la responsabilitat i el poder a la ciutadania.
JORNADA DE (RE)CONEIXEMENTS VEÏNALS
Acte organitzat per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) amb l’objectiu de donar visibilitat a bones pràctiques de lluites i projectes d’intervenció social que les AV i Federacions sòcies, amb la complicitat o no d’altres entitats socials, han desplegat al territori.
La selecció de les pràctiques més rellevants d’entre la vintena de candidatures presentades s’ha fet mitjançant un jurat i una votació popular. Han format part d’aquest jurat l’arquitecta Itziar González, Alfons Tiñena (president del Consell d’Associacions de Barcelona) i Ramón Terrassa (Director General d’Acció Cívica i Comunitària).
———-
Dates: 22 de gener, a les 18:30h.
Espai Francesca Bonnemaison. Sant Pere més Baix, 7. 08011 Barcelona.
Organitza: CONFAVC.
A càrrec de: Itziar González, Alfons Tiñena i Ramón Terrassa/jurat encarregat de la selecció de les bones pràctiques presentades a la jornada.
———-
Més informació:
confavc.cat/reconeixements-veinals
DOCUMENT QUIN BARRI VOLEM? PROCÉS PARTICIPATIU ESPAI GERMANETES
Ja està disponible el primer document resultat del procés participatiu Quin barri volem? portat a terme i treballat conjuntament en els tallers realitzats durant el mes de desembre de 2014 a l’Espai Autogestionat Germanetes.
Aquest document, titulat Quin Espai Volem?, és la proposta articulada pels veïns i veïnes i presentada a finals de desembre de 2014 a l’Ajuntament de Barcelona com alternativa a un avant-projecte del consistori que té un cost de 500.000 €.
Al bloc de Recreant Cruïlles, que facilita aquest procés participatiu, hi trobareu la proposta veïnal, un vídeo sobre el procés i més informació sobre les properes accions.
———-
Dates: 14 de gener, a les 18,30h (propera activitat: Pensem, construïm el nostre institut del barri).
Casa Golferichs. Gran Via de les Corts Catalanes, 491. 08015 Barcelona.
Organitza: Espai Autogestionat Germanetes.
A càrrec de: Recreant Cruïlles/facilitador del procés participatiu.
———-
Més informació:
recreantcruilles.wordpress.com/pensem-construim-el-nou-institut-del-barri
TALLER 3: VALIDACIÓ A CAL BADIA
Després de l’aturada de Nadal, torna a engegar Despertem Cal Badia, un procés participatiu per a la definició i els usos del nou equipament per a joves d’Igualada, dinamitzat per la cooperativa LaCol amb la col·laboració de La Hidra Cooperativa i el col·lectiu Punt6.
Les activitats es reprenen amb un tercer taller, Validació a Cal Badia, una dinàmica organitzada per conèixer de primera mà l’edifici de Cal Badia i fer comprovacions sobre el terreny entorn de les idees i propostes realitzades als tallers anteriors (Taller 1: Usos i espai i Taller 2: Models de gestió).
Els informes dels dos tallers anteriors, així com tota la informació sobre aquest tercer taller, estan disponibles a la web de Cal Badia.
———-
Dates: 24 de gener, a les 11:00h.
Cal Badia. Travessia Sant Jaume, s/n. 08700 Igualada (Barcelona).
Organitza: Procés participatiu Despertem Cal Badia.
A càrrec de: La Col, La Hidra i Punt6.
———-
Més informació:
facebook.com/calbadia
INFORME DE CONCLUSIONS NOU ATENEU SANTBOIÀ
La primera etapa del procés participatiu del Nou Ateneu Santboià es tanca amb la presentació d’un Informe de conclusions i propostes del procés, acompanyat d’uns Annexos on s’incorpora tota la informació que s’ha generat i treballat durant els tallers.
El procés, de vuit mesos de durada, ha estat codissenyat i codinamitzat per Straddle3 i LaCol. Les assemblees són tots els dimecres, de setembre a juliol, a les 21:00h, al vestíbul de l’Ateneu Santboià.
Un tancament que es fa amb la plena consciència de no suposar el final del procés, sinó l’inici d’una nova etapa on caldrà definir acuradament la gestió i les fases de rehabilitació del Nou Ateneu.
A la seva web teniu accés a l’Informe de Conclusions i als Annexos.
———-
Dates: les assemblees són tots els dimecres, de setembre a juliol, a les 21,00h.
Vestíbul Ateneu Santboià. Av. Maria Girona, 2. 08830 Sant Boi de Llobregat (Barcelona).
Organitza: Ateneu Santboià.
A càrrec de: Straddle3 i LaCol.
———-
Més informació:
nouateneu.cat/documents-conclusions
També publicat al nostre Facebook
Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.