16 marzo, 2016
Noticia

Pràctica artística i educativa

ARTISTES EN RESIDÈNCIA (programa artístic-educatiu de l’Escola d’Arts del Prat), ART A L’AULA (projecte pedagògic de Fonsdart Galeria) i EDUCAR EN LA CREATIVITAT (curs de l’Associació de Mestres Rosa Sensat)

PROGRAMA ARTISTES EN RESIDÈNCIA
El valor afegit d’aquest programa que inicia l’Escola d’Arts del Prat és la seva intenció de fomentar un espai de reflexió i aprenentatge compartit a partir d’interrelacionar la pràctica artística del creador resident amb els diferents públics, generant diferents propostes artístic-educatives.

 

Aquestes residències no tenen cap cost econòmic per l’artista. La proposta de l’Escola d’Arts és oferir l’espai i els serveis associats a la residència a canvi de la generació, per part de l’artista, d’una proposta formativa. En aquest intercanvi, l’artista assumeix un rol importantíssim, ja que actua com a mediador del seu procés de treball amb els diferents públics. L’intercanvi formatiu equivaldria a unes 6 hores trimestrals.
———-

Data límit: els i les artistes interessats/des a participar poden enviar els seus dossiers fins el 25 de març de 2016.

Organitza: Escola d’Arts del Prat. C/ Ramon Llull 12-16. 08820 El Prat de Llobregat (Barcelona).
———-
Més informació:
amicsartprat.org/eap

 

 

 

PROJECTE ART A L’AULA. OBSERVAR, APRENDRE, CREAR
L’objectiu d’aquest projecte pedagògic és que els i les alumnes de les escoles garrotxines participants puguin entrar en contacte amb alguns dels artistes del territori a través de tallers plàstics a l’aula on treballar i crear conjuntament una obra d’art.

 

En aquests tallers, dirigits a alumnes de cinquè de primària, es treballa a partir de les obres dels artistes convidats amb una metodologia estructurada a l’entorn dels conceptes de l’observació (observant el procés de creació), l’aprenentatge (aprenent a mirar) i la creació (creant les seves pròpies versions de l’obra treballada).

 

El projecte inclou l’edició d’un “maletí didàctic” que es lliura a cada alumne en el moment de començar els diversos tallers. Contindrà informació sobre l’artista i les diverses tècniques artístiques que utilitza, així com el material i els utensilis necessaris perquè pugui realitzar els treballs corresponents.

 

Els treballs realitzats pels i les alumnes seran publicats, juntament amb les obres dels i les artistes, en un catàleg distribuït gratuïtament a les escoles participants i a les biblioteques de cada zona. A més, formaran part d’una exposició itinerant per totes les escoles que han pres part en el projecte.
———-
Dates: de gener a juny de 2016 i 2017.
Organitza: Fonsdart Galeria. Passeig del Bisbe Guillamet, 4, 17800 Olot (Girona).

Participa: 21 escoles públiques i tres concertades de La Garrotxa; Tavi Algueró (dibuix), Joanmiquel Font (matèrica), Gil Granero (tècnica mixta), Marian López Plana (aquarel·la), Albert Llobet (instal·lació), Ramon Planes (tècnica mixta), Rosa Serra (escultura), Enric Solanilla (acrílic), Marian Vayreda (obra gràfica) i Inés Vila (fotografia)/artistes.
Suport: Obra Social La Caixa i Diputació de Girona.
———-
Més informació:
fundaciolluiscoromina.org/art-a-laula-observar-aprendre-crear-i-exposar

 

 

 

CURS EDUCAR EN LA CREATIVITAT
Els aspectes relatius a la relació entre estètica, art i educació són objectes d’interès en la pedagogia actual. La proposta aborda l’ús ètic i creatiu dels materials en els diferents contextos educatius, així com la reflexió sobre la revalorització de la matèria i dels objectes de rebuig; un tema d’actualitat en la societat actual i en les escoles.

 

Un dels principals objectius de la proposta és acompanyar els infants en la descoberta de la “bellesa secreta” en tot allò present en el quotidià. Una oportunitat per cultivar l’estètica de les petites coses, que ajudi els infants a interrogar el món amb tota la força i els diferents llenguatges dels quals disposen.
———-
Dates: Del 4 d’abril al 3 de juny de 2016.
Organitza: Associació de Mestres Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3. Barcelona.
A càrrec de: Mara Davoli (ha realitzat estudis de direcció artística a Reggio Emilia, on resideix i on ha treballat com a tallerista a les escoles municipals, col·laborant com a consultora i formadora amb Reggio Children)/professora.
En el marc de: La proposta formativa té relació amb el projecte Recrea que vol impulsar la reutilització de materials de rebuig a les escoles, vinculats al seu ús estètic i creatiu.
———-
Més informació:
rosasensat.org/pagina/educar-en-la-creativitat

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.

OK