9 marzo, 2016
Notícia

Pels voltants del museu

Curs d’AGENTS DINAMITZADORS DE PROJECTES ARTÍSTICS (EART) i jornada IDENTIDADES Y RELACIONES FRONTERIZAS (Museo Reina Sofía)

CURS D’AGENTS DINAMITZADORS DE PROJECTES ARTÍSTICS
Com construir estratègies de mediació vinculades a projectes artístics contemporanis? El curs explora nous contextos i noves iniciatives artístiques per implicar, conscienciar i crear nous públics. Aposta per una pràctica reflexiva i activa de l’educació artística, fent un recorregut des de la institució museística fins a altres experiències col·laboratives que enllacen art, pedagogia i territori, per tal de mostrar possibles metodologies i pautes crítiques per crear i accionar.

 

El curs s’organitza a partir de quatre àmbits que mostren diverses maneres d’aproximar-se a les pràctiques d’educació i creació artístiques contemporànies:

 

Bloc 1. Coordenades d’acció

 

Bloc 2. Desplaçaments i espais colindants entre art, pedagogia, mediació i territori

 

Bloc 3. Altres maneres de transitar el museu

 

Bloc 4. Processos educatius i artístics en entorns d’educació formal
———–
Dates: 2, 9, 16 i 23 d’abril de 2016. De 10 a 14h.
Espai EART. C/ Torrijos, 68. 08012. Barcelona.
Organitza: Experimentem amb l’ART.
A càrrec de: Dolors Juarez (Experimentem amb l’ART)/moderadora; Fermín Soria (educador, investigador i treballador cultural en els àmbits de l’educació en museus i centres d’art), Ramon Parramon (artista i investigador cultural. Director d’Idensistat i ACVic Centre d’Arts Contemporànies), Lluc Mayol (La Fanzinoteca, Art Doules, UNZIP), Anna Ramos (coordinadora de Ràdio Web MACBA), Teresa Rubio (servei educatiu Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat), Berta Sumpsi (artista-educadora) i Gisel Noè (equip de direcció del Mataró Art Contemporani)/ponents.
———-
Més informació i inscripcions:
experimentem.org/dinamitzadorsDeProjectes

 

 

 

IDENTIDADES Y RELACIONES FRONTERIZAS
El departamento de educación del Museo Reina Sofía convoca una jornada de debate sobre la reconfiguración contemporánea de las relaciones entre educación y arte, con la participación de Mónica Romero y Oriol Fontdevila. Mediante un diálogo abierto con los ponentes, se discutiran las fricciones e hibridaciones entre las identidades de artista, educador y comisario, en un momento en que el auge de nociones como “giro educativo” o “mediación” ha desplazado problemáticamente las relaciones entre estos roles. También se abrirá una reflexión sobre los procesos formativos necesarios para estos agentes, el papel social de la educación de las artes, o las posibilidades educativas del museo.

 

El seminario está dirigido a todas aquellas personas que se dedican profesionalmente a la mediación y educación artística, o que tienen interés en este campo.
———-
Fechas: 9 marzo de 2016 a las 17h.
Edificio Nouvel, Sala de Protocolo. Museo Reina Sofia.
Organiza: Dpto. de educación. Museo Reina Sofía.
Participa: Mónica Romero (artista, educadora y gestora cultural) y Oriol Fontdevila (crítico de arte, investigador y comisario).
En el marco de: proyecto Transforma, financiado por la Fundación Daniel y Nina Carasso.
———-
Más información e inscripciones:
museoreinasofia.es/actividades/arte-educacion

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.