Comunicar o no comunicar: aquesta també és la qüestió
L’art parla per sí mateix, cadascú que interpreti allò que vulgui: si és críptic, és crític, la complexitat ja ho té això, etc., etc. La relació entre les pràctiques artístiques i la seva “comunicabilitat” està plena de llocs comuns, frases fetes que moblen la zona de confort dels professionals de l’art. Per obrir una mica les portes, afavorir la ventilació i que es renovin les formes i els formats per comunicar allò que fan artistes, comissaris i pràctiques artístiques, aquestes dues propostes de formació.
ENFOCANT L’ESTRUCH: COM COMUNIQUEM L’ART CONTEMPORANI
Taller de vídeo reportatge en el qual els alumnes de Batxillerat i formació professional de Sabadell experimenten amb la realització i edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els seus telèfons mòbil con a mitjà d’enregistrament en el seguiment dels artistes i companyies residents a l’Estruch (fàbrica de creació de les arts en viu) de Sabadell.
Cada grup de treball fa el seguiment d’un artista o companyia resident a la fàbrica de creació de Sabadell, documentant la seva jornada de treball, gravant fragments dels seus assaigs i entrevistant els artistes. Un cop editats, els reportatges es pengen al canal Youtube de la web de l’Estruch: MetaEstruch Sabadell. Aquests reportatges també estan recollits en una tipologia pròpia de l’arxiu documental metaestruch, pensat com un punt de consulta per a les arts contemporànies en viu.
D’aquesta manera, a més de exercitar la seva competència comunicativa i digital, mentre fan una reflexió crítica sobre les tecnologies de la informació, els i les joves coneixen de primera mà el procés creatiu dels artistes que treballen a una fàbrica de creació d’art contemporani.
———–
Dates: 01/09/14 al 19/06/15.
Sant Isidre, 140. 08208 Sabadell.
Organitza: Regidoria de cultura. L’Estruch.
———–
Més informació:
lestruch.sabadell.cat/enfocant-lestruch
III CONGRÉS HÍBRID ENTRE ARTS, CIÈNCIES I EDUCACIÓ
En aquest congrés, organitzat pel Centre d’Art La Panera de Lleida i dedicat a les arts i les tecnologies en educació es donen a conèixer experiències relacionades amb l’ensenyament, l’aprenentatge i la comunicació a través de l’art.
En aquesta ocasió, artistes com Daniel Canogar (projecte Small Data) i José Luís de Vicente (comissari de l’exposició Big Bang Data al CCCB) mostren els seus processos creatius en relació amb les noves tecnologies. També es presenten projectes que es fan des de les escoles, els instituts i la Universitat en relació amb les arts, els artistes i les tecnologies en educació.
———-
Dates: 20 i 21 de març.
Auditori Edifici Transfronterer. Facultat de Ciències de l’Educació, Psicologia i Treball Social. Universitat de Lleida.
Organitza: La Panera.
———
Més informació:
lapanera.cat
També publicat al nostre Facebook
Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.