1 juliol, 2016
Notícia

Els dilemes de l’economia col·laborativa

PRIMERA ESCOLA D’ESTIU DE L’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA (XES i Fundació Cívica Esperanzah) i tres lectures que s'interpel·len: informe "L’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA A BARCELONA" (La Casa Invisible), llibre "COOPERATIVISMO DE PLATAFORMA. DESAFIANDO LA ECONOMÍA COLABORATIVA CORPORATIVA" (Trebor Scholz) i article "UNA NUEVA ECONOMÍA SOCIAL, PROCOMÚN, FEMINISTA Y ECOLÓGICA" (Mayo Fuster).

PRIMERA ESCOLA D’ESTIU DE L’ECONOMIA SOLIDÀRIA
Economies feministes, els comuns, el poder local i les xarxes territorials són els temes al voltant dels quals es debat i aprofundeix col·lectivament en aquesta primera Escola d’Estiu de l’economia solidària, coorganitzada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i la Fundació Cívica Esperanzah.

 

L’escola s’ha inaugurat amb un diàleg obert i es clausurarà participant en la diada Internacional de la Cooperació. Pel que fa als continguts de les dues sessions de l’Escola d’Estiu s’han estructurat en quatre blocs:

 

Sessió 1 de juliol:

>> Bloc 1. Economia de les cures, feministes i solidàries: ments i sinergies

>> Bloc 2. Construïm estructures del Comú

 

Sessió 2 de juliol:

>> Bloc 3. Poder local i economia solidària: les xarxes territorials

>> Bloc 4. Creació i enfortiment dels mercats socials locals

———–
Dates: Del 30 de juny al 2 de juliol de 2016.
Centre Cívic Prat del Llobregat-Delta. Riu Llobregat, 94.
Organitza: XES i Fundació Cívica Esperanzah.
———-
Més informació i inscripció:
xes.cat

 

 

 

L’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA A BARCELONA
Informe coordinat per La Ciutat Invisible i realitzat per l’Anna Fernàndez i l’Ivan Miró, per al Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona.

 

S’hi fa una radiografia de tots els sectors d’aquest àmbit socioeconòmic, així com de la seva articulació territorial pels barris i districtes de la ciutat.

 

Des de la seva diversitat i travessada per processos de canvi, l’economia social i solidària és un actor emergent a la ciutat. Per les seves fragilitats, requereix d’impulsos per tal de fomentar-ne la consolidació i extensió. Per les seves potències, pot contribuir a una nova política socioeconòmica urbana, que faci de les ciutats un espai de redistribució, equitat i democràcia econòmica.
———-

Dates: Presentació: Febrer de 2016.
Organitza: Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona.
A càrrec de: La Ciutat Invisible/coordinació; Anna Fernàndez i Ivan Miró/realització.
———–
Més informació:
laciutatinvisible.coop/noticies/articles/leconomia-social-i-solidaria-a-barcelona-informe

 

 

 

COOPERATIVISMO DE PLATAFORMA. DESAFIANDO LA ECONOMÍA COLABORATIVA CORPORATIVA
Libro del investigador y activista Trebor Scholz (Dimmons, 2016) sobre los dilemas que plantea la economía colaborativa presentado en junio de 2016 con un debate en el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona.
———-

Publica: Dimmons.net Investigación acción en producción procomún Internet Interdisciplinary Institute (IN3) – Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

A cargo de: Trebor Scholz/autor; Mayo Fuster Mayol/edición; Fundación Rosa Luxemburg (Oficina de Nueva York)/edición en inglés.
———-
Enlace a la publicación: 
dimmons.net

 

 

 

UNA NUEVA ECONOMÍA SOCIAL, PROCOMÚN, FEMINISTA Y ECOLÓGICA 
La profesora e investigadora Mayo Fuster firma este artículo en el que, partiendo del debate sobre la economía colaborativa que sintetiza el libro de Trebor Scholz Cooperativismo de Plataforma. Desafiando la economía colaborativa corporativa, se plantea el “cooperativismo de plataforma” como una alternativa al “capitalismo colaborativo” y la economía colaborativa corporativa.
———-

Fecha: 07/06/16.

Publica: CCCBLab. 
A cargo de: Mayo Fuster (profesora e investigadora sobre economía y producción colaborativa en proyectos como P2PValue)/autora.
———–
Enlace al artículo:
blogs.cccb.org/lab/es/article_una-nova-economia-social-procomuna-feminista-i-ecologica

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.