El Prado en 205 paraules | Projecte

La història del Museu Nacional del Prado de Madrid i de les seves col·leccions està en constant transformació gràcies a cadascuna de les veus de les persones que l’habiten i que es recullen a través dels programes públics i de mediació.
Amb motiu del seu aniversari, el Museu del Prado convoca el concurs de microrelats “El Prado en 205 paraules”, una aposta per deslocalitzar la seva col·lecció i portar-la més enllà dels seus murs, viatjant a través de l’escriptura.
El concurs és d’àmbit internacional i consisteix a escriure relats breus inspirats en alguna d’aquestes cinc obres triades per a l’ocasió:
> Perro semihundido. Francisco de Goya y Lucientes
> Una artista. Aurelia Navarro Moreno
> Hermafrodito. Matteo Bonuccelli
> Vista del jardín de la Villa Medici de Roma. Diego Rodríguez de Silva y Velázquez
> Sísifo. Vecellio di Gregorio Tiziano
Cadascun dels cinc microrelats seleccionats es podrà llegir en una cartel·la que s’exposarà durant tres setmanes juntament amb l’obra que l’ha inspirat. Els relats, que serviran per aportar noves lectures de les obres, no podran superar les 205 paraules, tantes com anys fa el Museu.
Dates: Fins el 19 de desembre. Via formulari
Organitza: Museo Nacional del Prado
Col·labora: Escuela de Escritores
Més informació, bases i formulari: museodelprado/el-prado-en-205-palabras
Museo del Prado
El Museo Nacional del Prado de Madrid es va inaugurar inaugurar el 1819 per adquirir i conservar col·leccions i obres d’art vinculades a la història d’España. La seva Àrea Educativa, Prado Educación, es desenvolupa en quatre línies d’acció: “Programes Educatius” (dirigits a estudiants i professors), “Programes Públics i de Mediació” (per a joves, famílies, públic infantil i adult), “Comunitat” (que recull l’acció social del museu) i “Acció Cultural” (amb una programació complementària a les propostes expositives). |
#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes a museus i espais culturals de Madrid
notícies
També et pot interessar
Encuentros inspiradores. Sobre art i escola | Xerrades
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.