16 setembre, 2020
Notícia

Del Museu a l'Escola

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona aposta per un vincle bidireccional entre Escola i Museu. Aquest curs 2020-2021, en el marc de la crisi sanitària i tenint en compte les mesures de seguretat dels centres educatius, es complementa l'oferta habitual amb una sèrie de propostes que no exigeixen un desplaçament físic a les seus del museu.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona planteja espais de treball on els centres educatius poden prendre rols actius, crear continguts de manera conjunta amb el Departament d’Educació i Activitats del museu i construir colze a colze una oferta d’activitats predisposada a adaptar-se i evolucionar en base a les necessitats de les comunitats educatives.

 

A més de l’oferta d’activitats educatives presencials, el curs 2020-2021 ofereix:

 

> Propostes “a domicili”. Es tracta d’activitats educatives on es dona la volta al desplaçament físic, essent les educadores del museu les que es desplacen fins als centres educatius. Sortir del museu no és senzill en tant que les activitats prenen sentit en el moment que interpel·len el patrimoni. Tot i això, s’han adaptat dues de les propostes menys patrimonials. D’una banda, Recerca a Hipàtia, una activitat adreçada a grups-classe de 4t, 5è i 6è de Primària de centres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. De l’altra, Un matí de Niu Volant, que ofereix una versió portable del Niu de Ciència, a disposició de les escoles bressol de la ciutat.

 

> Propostes telemàtiques. Consisteixen en activitats que es podran dur a terme a distància, a partir de connexions puntuals per vídeo-conferència i del treball autònom per part dels grups-classe participants, amb l’ajuda de recursos digitals i de l’acompanyament per part de l’equip educatiu del museu. En aquest sentit, l’activitat Museïtzem a distància s’adreça a grups d’ESO d’arreu del territori i proposa la creació d’un Museu de Ciències Naturals al propi centre educatiu. D’altra banda, Estirem del fil? ofereix als grups d’Educació Primària un projecte d’investigació de plantejament molt obert en el marc de les Ciències Naturals que permetrà el treball conjunt Escola-Museu a partir dels interessos dels propis alumnes. Per últim, Digues com et dius… i investiguem plegades s’adreça a grups de P3, P4 i P5 que hagin triat noms de classe relacionats amb les Ciències Naturals i que desitgin treballar-lo de manera conjunta amb les educadores del museu.

 

A més a més, el Departament d’Educació i Activitats del museu ofereix la possibilitat de dur a terme projectes en col·laboració i treballar de manera conjunta amb centres educatius que desitgin co-dissenyar i co-crear projectes educatius en l’àmbit de les Ciències Naturals.

 


 

Organitza: Departament d’Educació i Activitats del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Dirigit a: Centres educatius de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Més informació: edunat.museuciencies.cat/del-museu-a-lescola

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Ciència+Escola 


 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.