Cruïlles

Un intercanvi epistolar ha unit els treballadors de la Fundació Joan Miró i els participants del Susoespai, una entitat que apropa els museus d’art a l’àmbit de la salut mental mitjançant la pràctica artística. Aquesta experiència ha fet veure als seus participants com el coneixement mutu i la convivència contribueixen, a petita escala, a fomentar una societat col·laborativa i a una mirada de respecte. Aquest article, escrit per Fina Alert, coordinadora del Susoespai, i l’equip de la Fundació, recull les veus dels participants de les dues organitzacions.
L’objectiu inicial del projecte és crear un espai de convivència que permeti el coneixement mutu. L’intercanvi d’experiències és positiu per a les persones que conviuen amb un trastorn mental i també per a la resta de la comunitat. La convivència basada en la igualtat fomenta una mirada respectuosa entre les persones. Els companys que han participat en el projecte també creuen que aquest tipus d’iniciatives poden contribuir a la construcció de la idea de ciutat col·laborativa i augmentar la coresponsabilitat ciutadana.
———-
Dates: 12 de febrer de 2017 (publicació de l’article).
Organitza: Apropa Cultura.
Participa: Susoespai i Fundació Joan Miró de Barcelona.
A càrrec de: Fina Alert (coordinadora del Susoespai) i equip de redacció de la Fundació Miró/autors de l’article.
———-
Més informació:
fmirobcn.org/cruilles-una-correspondencia/
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).
Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.