Creando Tribu | Campament d'estiu
Al campament “Creando Tribu”, els infants aprendran diferents tècniques d’observació i creació artística tot i descobrint una varietat de territoris reals i fantàstics, utilitzant com a fil conductor l’elaboració d’un mapa de viatge i exploració que aniran construint de manera col·lectiva.
Les activitats del taller, dissenyat i impartit pel projecte educatiu Betamind, es realitzaran tant a les zones verdes exteriors com als espais de creació i expositius del centre de creació Matadero Madrid. A més d’activitats que impliquin creació plàstica, es duran a terme dinàmiques que convidin a la reflexió i a l’observació del món per desenvolupar noves connexions amb la natura.
Aquest campament d’estiu es dirigeix a infants d’entre 6 i 12 anys i està organitzat per setmanes, del 24 de juny fins al 12 de juliol, en horari de matí. Les temàtiques generals de cada setmana seran les següents:
> Ecosistema Natural (setmana del 24 al 28 de juny)
Al llarg d’aquesta setmana, s’exploraran la flora i la fauna presents a l’entorn natural de Madrid Río, esdevenint experts biòlegs, botànics o fins i tot alquimistes per preguntar-se: com crearíem les espècies autòctones de Matadero? Amb l’argila i els elements botànics es donarà vida a una nova població d’espècies adaptades a l’ecosistema del Centre.
> Ecosistema Urbà (setmana de l’1 al 5 de juliol)
Durant aquesta setmana, s’aprendrà sobre diferents tipus de civilitzacions, reals i fantàstiques. Els infants compartiran els seus descobriments i parlaran dels processos de construcció de l’espai que habiten tant en el passat recent com en el present. Les pràctiques intentaran explorar les següents qüestions: Quin tipus de senyals i símbols ens envolten? Podem crear una nova simbologia per a una civilització d’insectes diminuts? Com experimentaríem el món des d’aquesta nova perspectiva?
> Ecosistema Mixt (setmana del 8 al 12 de juliol)
Aquesta última setmana estarà dedicada a explorar els punts en comú i les sinergies que s’estableixen entre els entorns naturals i urbans, dels quals Matadero n’és un bon exemple. Els infants es transformaran en botànics intrèpids, investigant les poderoses plantes que creixen entre les llambordes, i en arquitectes d’estructures reciclades. Investigaran i faran propostes de disseny que responguin a: poden conviure en equilibri allò natural i allò artificial? Podem dissenyar un mapa circular en el qual art, natura i urbs es retroalimentin i sustentin en harmonia?
Dates: Del 24 de juny al 12 de juliol. Inscripció prèvia. Preu: entre 125 i 210€
De dilluns a divendres, de 9 a 14:30h. Matadero Madrid. P. de la Chopera, 14. 28045 Madrid
Organitza: Matadero Madrid
Dirigit a: Infants d’entre 6 i 12 anys
Dissenya i imparteix: Associació Betamind
Més informació i inscripcions: mataderomadrid/campamento-de-verano-creando-tribu
Matadero Madrid
El centre de creació contemporània Matadero Madrid s’inaugura el 2006 i acull diferents equipaments de disciplines diverses, plantejant una proposta educativa per a infants i joves. Destaquen els seus programes transversals com ara Intermediae, dedicat a les pràctiques artístiques des de la perspectiva de la recerca i la innovació cultural, o Medialab, plataforma institucional d’investigació, creació i producció experimental des del Procomú. Cal esmentar, també, les residències artístiques amb una convocatòria específica per a mediació i educació. |
Associació Betamind
Projecte educatiu de desenvolupament de la creativitat i del pensament divergent amb l’art com a eina transformadora. Betamind creix com a associació i col·lectiu educatiu, donant suport a grups amb necessitats educatives per oferir a cada participant eines que l’ajudin a aplicar el “saber fer” a la seva vida diària, trobar les seves passions i estimular la seva creativitat i pensament crític amb l’art com a detonant.
|
#ArxiuViuPolièdrica: Més casals d’estiu i propostes educatives de museus i equipaments culturals
notícies
També et pot interessar
Segona Residència: Art a les places els vespres de juliol | Projecte
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.