Campaments FMJJ | Activitats d'estiu
El Museo Virtual de la Fundació María José Jove organitza dos campaments d’estiu entorn de l’art contemporani, un dirigit a infants d’entre 6 a 12 anys, amb una perspectiva ecologista, i un altre per a joves de 13 a 16 anys, relacionat amb les noves tecnologies. Les accions d’especulació, experimentació i creació mediambiental, juntament amb sortides a les platges d’A Coruña i pel riu Sella (Astúries) són les protagonistes del campament infantil. Mentre que l’altre campament es dirigeix a joves creativxs interessadxs en l’art i les tecnologies com la IA o la Realitat Augmentada.
El nostre planeta, el nostre futur
Aquest campament d’estiu es planteja com un espai lúdic i de diversió, a través del qual activar la imaginació i pensar juntxs en el futur de la Terra on vivim.
S’abordarà la situació mediambiental del present i els reptes que planteja de cara al futur, utilitzant diferents eines corporals, visuals o sonores. La idea és pensar en un futur sostenible, a través de la Col·lecció d’Art FMJJ i algunes sortides de camp que serveixin per reforçar els vincles amb el Planeta.
El campament es desenvoluparà durant quatre setmanes, a través dels següents eixos temàtics:
> L’oceà. Endinsar-se en l’univers marí, pensant en les relacions que es donen entre els seus habitants.
> El bosc. Pensar sobre possibles relacions simbiòtiques amb plantes i animals conegudes i amb altres espècies que s’hauran d’imaginar.
> La ciutat. Explorar l’urbà, realitzant una cartografia que permeti pensar en una ciutat per al futur.
> L’univers. Pensar en les partícules, estrelles i planetes que l’habiten.
Interfície. Joves, tecnologia i art contemporani a la FMJJ
En aquest campament, desenvolupat en col·laboració amb el col·lectiu de mediació digital Desmusea i l’artista visual i productora cultural Laura Tabarés (Ontologías Feministas), s’explorarà la Col·lecció d’Art de la Fundació María José Jove, tant la que es troba exposada, com la que queda oculta. Fent ús de diferents tecnologies (com la IA o la Realitat Augmentada) per apropar-se a les obres des de sensorialitats més enllà de la vista. Preguntar-se per l’incert, intuir l’absent, i potenciar la creativitat i la imaginació mitjançant diferents experiments artístics, jocs i dinàmiques. Així, entre totes i tots es dissenyarà una visita guiada virtual que després es compartirà a la seva app.
Dates: Juliol. Amb inscripció prèvia
> Campament “El nostre planeta, el nostre futur”: De l’1 al 26 de juliol. 9–14h
> Campament “Interfície”: Del 8 al 12 de juliol. 10–14h
FMJJ. Rúa Galileo Galilei, 6. 15008 A Coruña
Organitza: MUV FMJJ
Col·labora: Desmusea i Laura Tabarés | Facilitadorxs Campament Interfície”
Dirigit a: Infants de 6 a 12 anys i joves de 13 a 16 anys
Més informació i inscripcions: muv.fmjj/campamentos-2024
Museo Virtual (MUV) | Fundació María José Jove (FMJJ)
Museo Virtual (MUV) que neix com a plataforma per a l’art i la cultura en un entorn virtual i digital obert a noves maneres d’incidir en la recerca, en la comunicació i en la transferència de coneixement. El museu fa possible noves maneres de producció, de difusió i d’accessibilitat, mitjançant accions artístiques experimentals en entorns tecnològics i virtuals.
És una iniciativa de la Fundació María José Jove (FMJJ) que, des de la seva constitució el 2003, desenvolupa la seva activitat a favor de la infància i de la inclusió social, a través de quatre grans àrees de treball: Salut, Educació i Formació, Lleure i Temps Lliure Saludable i Art. |
Desmusea
Col·lectiu artístic format per Clara Harguindey i Daniel Pecharromán l’any 2018. Entre el fet físic i la virtualitat, exploren possibilitats conceptuals i formals entorn de museus i col·leccions artístiques, detonant projectes de mediació cultural. |
Laura Tabarés
Productora cultural i artista visual. Actualment crea projectes artístics i participa en programes educatius i culturals. És cofundadora i co-mare del col·lectiu de producció cultural Ontologías Feministas, i cofundadora i coordinadora de l’espai de recerca, creació artística i producció cultural Leira (Lugo, Galícia). |
#ArxiuViuPolièdrica: Més sobre casals d’estiu i propostes educatives de museus i equipaments culturals
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.