Amazònies | Espai de mediació
A través de tres instal·lacions participatives inspirades en la idea que el territori és de qui el cuida, Tau Luna Acosta (artista, mediadore, investigadore i docent cuir, migrant part de la diàspora colombiana, agrodescendent i filli de docents) dona forma a aquest espai creatiu i d’experimentació per a l’exposició «Amazònies. El futur ancestral» del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).
L’Amazònia és un territori immens i divers, essencial per a la vida al planeta, avui greument amenaçat arran de l’explotació dels seus recursos: la desforestació, la mineria, l’agronegoci i la construcció d’infraestructures massives.
Partint d’aquesta realitat, Tau Luna Acosta ha dissenyat tres instal·lacions artístiques que ens conviden a posar en valor la cura de la Terra i les interdependències entre ecosistemes. En aquest espai es pot participar en el brodat d’un mural col·lectiu inspirat en les paraules de persones que tenen cura de la selva, conèixer les connexions invisibles entre ecosistemes recorrent mapes fets de iuca –aliment essencial a l’Amazònia– o explorar els rius de Catalunya mentre s’escolten les veus d’activistes pel dret a l’aigua.
L’espai, d’accés lliure i independent a l’exposició, també compta amb una zona de lectura i descans, així com una biblioteca.
Dates: Fins maig del 2025
De dimarts a diumenge i festius. 10.00 – 20.00h.
Organitza: CCCB
A càrrec de: Tau Luna Acosta
En el marc de: Exposició «Amazònies» (CCCB)
Més informació: cccb/espai-de-mediacio-damazonies
CCCB
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), inaugurat el 2004, organitza i produeix exposicions i una programació pública centrada en la reflexió i el debat entorn de problemàtiques contemporànies. S’impulsen projectes comunitaris, educatius i de mediació de llarga durada, potenciant el treball en xarxa i la col·laboració amb centres educatius, joves, adults i el barri. |
Tau Luna Acosta
Artista visual, mediadore, investigadore i docent. En la seva pràctica investiga sobre la migració humana com a esdeveniment lligat a la violència colonial i sobre l’escolta i la memòria compartida amb éssers migrants mésquehumans per mitjà de l’encreuament entre tecnologies ancestrals, científiques i intuïtives en les fronteres entre art, ciència i mediació. |
#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes que lliguen sostenibilitat i cultura
notícies
També et pot interessar
Plàstic. Genial o pervers? | Exposició educativa
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.