Akana. Grec 18
El projecte d’intervenció socioeducativa Akana de l’entitat cultural Veus Gitanes ha volgut crear una proposta escènica multidisciplinària que parli sobre la història del poble gitano des d’una perspectiva lliure de prejudicis. Un grup de nois i noies d’entre 9 i 25 anys i majoritàriament del barri de la Mina de Barcelona, han estat convidats a crear un muntatge que, revivint la història i els valors del poble gitano i recordant les persecucions de què ha estat objecte, contribueixi a apoderar-los.
La directora artística d’aquest projecte és la dramaturga i directora Marta Galán, que ara lidera un projecte de caràcter social que té com a objectiu democratitzar l’accés dels integrants del poble gitano a la formació artística i als mitjans de producció artística i cultural. Es tracta d’un procés de creació basat en una metodologia participativa que facilita que els i les joves siguin els responsables de crear els textos, les imatges i les accions i, d’aquesta manera, adquireixin eines d’expressió artística per narrar les seves inquietuds individuals i també per defensar la seva dignitat col·lectiva.
Dates: 22 de juliol
Mercat de les Flors. Plaça de Margarita Xirgu, 1 08004 Barcelona
Produeix: Veus Gitanes
A càrrec de: Marta Galán/Direcció escènica i dramatúrgia
Participa: Nois i noies gitanos del barri de la Mina (Barcelona)
Col·labora: Centre Cultural Gitano de La Mina
Suport: Departament de Benestar Social i Família i de Cultura Popular (Generalitat de Catalunya), Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona.
En el marc de: Grec Festival de Barcelona (Temporada 2017-2018)
Més informació: mercatflors/grec-18/akana
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).
Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.