13 abril, 2021
Notícia

IV Jornada sobre cultura inclusiva i art comunitari

En la quarta edició d’aquesta jornada de l’ICEC, centrada en el dret a la cultura i el reconeixement a través de la pràctica artística, es convida als i les inscritxs a presentar els seus projectes a través de les xarxes socials de l’esdeveniment.

L’activació d’una dinàmica de presentació de projectes mitjançant les xarxes socials per compartir experiències i afavorir el coneixement mutu és la novetat de la quarta edició de la Jornada sobre cultura inclusiva i art comunitari organitzada per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l’Àrea de Públics. Una vegada feta la inscripció, es rebrà més informació per si s’hi vol participar.

 

El focus d’aquesta edició es posa en la pràctica artística com a dret i el reconeixement que el desenvolupament de projectes de creació artística genera sobre les persones i els col·lectius per part de la comunitat, del públic o del sector artístic al qual pertanyen.

 

La jornada s’adreça a professionals del sector cultural i creatiu o social i educatiu implicats en projectes artístics de caràcter inclusiu o comunitari, o que hi tinguin interès.

 

Eva García (ComuArt, art sense límits), especialista en creació artística comunitària i processos col·laboratius, és l’encarregada de presentar i moderar aquesta edició en la que participen com a ponents:

 

 

> Inés Enciso, gestora cultural (Codirectora del festival Una Mirada Diferente del Centro Dramático Nacional de Madrid): Ponència “Inserció professional a l’àmbit cultural de les persones amb discapacitat”

 

> Lia Rodrigues, coreògrafa (Directora artística de l’Escola Livre de Dança da Maré) Ponència “Experiències artístiques i pedagògiques a la Favela de Maré a Rio de Janeiro”

 

 

> Josep Mª Aragay Borràs, integrador social, educador social i musicoterapeuta (Director del festival FAACCC i responsable del projecte Basket Beat): Presentació del festival FAACCC

 

 

Entre els diferents blocs del programa es van intercalant “càpsules d’art” amb els materials audiovisuals de projectes artístics facilitats per les entitats Utopia Barcelona (Asfalto), Musicop SCCL (4cordes), Grup de Teatre de les Oprimides “Les Coulants”Xarxa Ma(g)dalena Internacional (Cuidado con los cuidados) i Nadia Beugré (Legacy). A més d’incloure un espai d’experiències amb la presentació de tres projectes a càrrec dels seus responsables:

 

 

> Reperkutim (Albert Gil, educador i dinamitzador comunitari). Projecte cultural que utilitza la percussió afrobrasilera com a eina facilitadora per treballar la gestió de la diversitat i la transformació personal i social.

 

 

> Llobregat Block Party (Albert Alarcon Bonet, president i cofundador de l’Associació Cultural Llobregat Block Party). Projecte que es desenvolupa a l’àrea metropolitana de Barcelona per crear un marc d’acció al voltant de la cultura hip-hop mitjançant la formació (tallers de rap, producció musical, breakdance, entre d’altres) i les Block Party, una festa participativa i oberta a tothom on els i les participants dels tallers tenen l’oportunitat de posar en pràctica el que han après i integrar-se en l’escena artística local.

 

 

> Què és la cultura (Clàudia Barberà, co-fundadora de Nadir Audiovisual i Educació i educadora del taller “Què és la cultura'”, i Marta Junco Parrilla, productora cultural i educomunicadora a Teleduca Educació i Comunicació). Projecte impulsat pel FAACCC amb aquestes dues entitats per posar en relació i en debat dos grups a través de l’audiovisual participatiu: El grup “Quina cultura volem” (Escoleta de Cinema, Ludoteca Casa Bloc, Centre Bassan i el projecte Prollema) i el grup “Cultura i memòria” (Associació per a la Defensa de la Gent Gran i Nadir).

 


 

Dates: 12 de maig, de 10 a 14,15h
Jornada en línia
Organitza: Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i Àrea de Públics (Institut Català de les Empreses Culturals, Generalitat de Catalunya)
A càrrec de: Eva García (ComuArt)/Moderadora
Dirigit a: Professionals del sector cultural i creatiu o del social i educatiu
Participa: Inés Enciso (Una Mirada Diferente, CDN), Lia Rodrigues (Escola Livre de Dança da Maré), Josep Mª Aragay (FAACCC)/Ponents; Albert Gil (Reperkutim), Albert Alarcon (Llobregat Block Party), Clàudia Barberà –Nadir­– i Marta Junco ­-Teleduca­- (Què és la cultura)/Responsables de projectes
Més informació i inscripcions: sde.cultura.gencat.cat/iv-jornada-sobre-cultura-inclusiva-i-arts-comunitaries

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb espais de trobada entorn de les arts comunitàries i la cultura inclusiva

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.